Наемането на къща или вила

Да живееш в покрайнините на големия, шумен и мръсен град е вълнуващо, особено ако нямаш малки деца. В моментите, когато искате да се върнете, след работа, там ще ви чака уют, хармония и красота, не като в тесния апартамент в града. В случай, че идеята ви се е понравила, то време е да помислите за къща под наем в София.

Наемане на къща в покрайнините на града

Уютната къща, далеч от градската суматоха е много лесна да се наеме. Плюсове на наемане на лятна къща са много. Сред тях са: по-ниска наемна ставка; дом на тихо място, далеч от суматохата на града; заобикалящата природа (гора, езерце, поле и др.); възможност да сте на чист въздух.

За наемането на жилище не се изисква много. Достатъчно е да посетите агенцията Unique Estates.

Трябва внимателно да изберете имота и да подпишете всички документи. Какво да търсите при избора на къща: външни фактори, екстри и пр.

Ако не планирате да напускате къщичката всеки ден за пътувания до работа, то голямо разстояние от града е малко вероятно да ви изплаши. Ако, обаче планирате всеки ден да преодолеете няколко десетки километра, трябва да вземете предвид цената на бензина или възможностите да пътувате с градския транспорт.

Обърнете внимание на състоянието на магистралата и наличието на паркинги в близост. Липсата на асфалт на пътя и ежедневният голям поток от автомобили ще усложнят движението на личните превозни средства – затова си струва предварително да се уверите колко подходящ е пътят за ежедневно движение.

Наред с това, ако притежавате автомобил, тогава се погрижете къде ще го паркирате. Наличието на гараж или покрит паркинг в наетата вила ще бъде чудесен бонус. В противен случай ще трябва да паркирате колата на портата, което съседите може да не останат доволни.

Проверете надеждността на природата

Крайградските недвижими имоти най-често включват известно разстояние от големите търговски центрове и пазари. Независимо от това, не трябва да се подценява наличието на пешеходно разстояние от зоната на обитаване до поне няколко магазина, аптеки, пунктове за първа помощ и друга инфраструктура.

Обърнете внимание, също така дали близостта на гарата или автобусната спирка ще ви позволи да не зависите от личните превозни средства.

Какво да търсите: състоянието на избраната вила / къща под наем в София

Благодарение на снимките и описания, в страниците на агенцията може да получите много полезна информация. Разбра се, в процеса към пристъпване на по-сериозна сделка, трябва да направите и личен оглед. В него може да прецените дали броят на стаите отговаря на изискванията ви; наличието на необходимите мебели и домакински уреди.

Когато повечето изисквания към наемания имот, отговарят на вашите нужди, може да предприемете и по нататъшни действия. В момента къща под наем в София се предлагат много изгодно. Достатъчно е само да разгледате всички предложени оферти. Не бързайте и не спирайте само с огледа на една от тях.

desito desito

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *