Какво разказва за нас нашата дреха?

drehi  Дрехата свидетелства не само за вкуса на един човек, но също така и за неговият характер, фигура, възраст, финансови възможности и обществено положение. Един невнимателно подбран дори малък детайл, може да развали цялостното впечатление за него. Външният вид от дрехите до аксесоарите са проявление на вътрешният свят на един човек.

 

По-заоблените дрехи говорят за креативна личност – той разполага с вътрешна енергия и засилена способност да реализира нови идеи.

 

Ако определен човек иска да защити своя вътрешен свят от останалите хора и изпитва недоверие към тях, е облечен със затворени костюми, с яка до брадичката. За жените това се изразява в закопчаване на всички копчета, пуловерите и дългите им поли. С една дума всичко, което прикрива тялото. При мъжете това се изразява в това, че на костюма и ризата се използват всички копчета, а вратовръзката сякаш ще ги удуши.

 

Ако якето и костюмът са с разкопчани копчета, а вратовръзката охлабена, вие веднага ще изглеждате разкрепостен и следователно много по-достъпен за вашият събеседник.

 

Многослойната дреха също е една своеобразна защита от външно проникване. Изборът на такава дреха показва, че човекът срещу вас е стеснителен и трудно контактува със заобикалящия го свят. Искате да предразположите някой по-лесно да контактува с вас? Тогава облечете пуловер с триъгълно деколте, панталони от мека тъкан и обувки за предпочитане велур, а не кожа.

 

Интересен факт е, че силно заострените якички, ръкави със заострени краища, пръстени с остри елементи, украшения във вид на зъби или във форма на полумесец – сякаш кара останалите хора инстинктивно да се отдръпват.

 

Цветът също има значение. Не случайно булката е облечена в бяло – символ на невинност и чистота. Жълтият цвят се облича, когато искате да привлечете вниманието върху себе си, но също така означава и наивност с молба за защита. Червеният цвят – сила, гордост, власт и страст. Черният е символ на траур, но и на стил и елегантност. Младост, спокойствие и любов към живота показва зеленият цвят. Синият говори за вярност и скромност.

 

Поради тези причини внимателно подбирайте вашите дрехи преди да излезете, отделяйки поне 10 – 20 минутки на ден.

Източник: http://e-obuvki.com/

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *