Правилен избор на спалното бельо

pamuchen-saten-3d-design-ELSA-610x610  Няма човек, който да не желае да се чувства уютно и комфортно вечер, когато заспива, а когато се събуди сутрин, да посрещне утрото с усмивка. За една пълноценна почивка и спокоен сън голяма роля играе спалното бельо, затова не бива да се правят компромиси с него. Днес пазарът предлага богато разнообразие от чаршафи, калъфки, пликове, възглавници, олекотени завивки, одеяла, изработени от висококачествени естествени материали, както и комбинация между естествени и изкуствени влакна.

 

Правилният избор на спално бельо не означава само то да се съчетава с обзавеждането на спалнята. Правилният избор е неговото качество и комфорт, за да може тялото истински да си почива след тежък работен ден и да се презарежда с нови сили. Ето защо материята, а не цвета, е основния фактор, която определя качеството на спалното бельо.
В тази статия ще Ви запознаем с видовете материи, които се използват за изработка на спални комплекти, за да Ви улесним във Вашия избор.
  Памук
Памукът е естествен материал, който е най-подходящ за изработка на спално бельо и текстилни материи с различно качество. Памучните спални комплекти са едни от най-предпочитаните от потребителите и затова памукът днес е широко разпространен.
  Лен
Този материал е с много качество и в сравнение с памука е много по-издръжлив. Също така е приятен на допир, но в сравнение с миналите години днес не се използва толкова често, заради скъпата и сложна технология на изработка.
  Памучен сатен
Памучния сатен е вид текстилна материя, изтъкана от 100% памук (87 нишки/ кв. см) и е от висок клас. Има много добра тъкачна структура, висока плътност и допълнителна текстилна обработка. Всичко това правят сатена изключително мек, здрав и с много нежен блясък.
  Перкал
Това е вид текстилна материя със 100% памук (87 нишки/ кв.см.), мека и приятна на допир и с изключителна издръжливост. Материята е изтъкана от специфична сплитка и специални заздравени прежди, което допринася за нейната здравина.
  Ранфорс
Тази материя също е изтъкана от 100% памук (57 нишки/ кв. см), има много висока здравина и мекота. Памучните хасета на българския пазар днес са масово разпространени.
  Поли-котън е смес от памук и полиестер. Материята е здрава, лъскава и мека.
  Микрофибър– материята е изцяло синтетична, но здрава и сравнително мека. Тя е смес от полиамид, полиоретан и полиестер.
  Файбър Браш е лъскава полиестерна материя. Слабо мачкаема, но лесно се поддържа.

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *