Абонирай се

Мода на високи токчета

Публикувано от admin 10.03.2016 0 Коментар(а)

 Да поговорим за желанието на жените да се водят по модните тенденции и най-вече безумието, наречено „висок ток“. Защо го наричаме така? Знаете ли, че всъщност височината на тока на обувката трябва да е съобразена с ръста на жената – не трябва да е повече от 5 % от него. При 168 см ръст токчето не бива да е повече от 8.4 см. Всякакви други сантиметри в плюс водят до изкривяване на гръбначния стълб, подути и уморени крака, рани по малките пръстчета и стъпалата и куп неразположения за жената.

 

 Статистиката показва, че повече от 65 % от нежния пол в света носи безумно високи токове дълги часове, водени от модните тенденции. Към това определение спадат обувки с над 10 см ток. Учени пък доказват, че всеки сантиметър в повече увеличава напрежението в пръстите на краката до 25 %. Това води до деформации и реално застрашава доста жени в световен план. Други са на мнение, че именно височината на обувките предизвиква главоболието при нежния пол.

 

 Според проучвания в Европа британките са начело в класация за носене на високи токчета – средна височина 8,5 см. След тях са испанките, а трети са датчанките. Те не се притесняват да слагат обувки на 7 сантиметра и половина ток и да прекарват доста часове на тях. Тези заключения са породени и от факта, че именно в тези три европейски страни жените са най-ниски на ръст – от 163- 164 см.

 

 Учени от Острова са взели под внимание статистиката и с цел да улеснят дамите, са изобретили пълнител за крака – Foot Filler. Това е процедура по имплантиране на колаген в стъпалото и по точно възглавничките между пръстите, така че да не се усеща болка от носене на високи токчета продължително време – повече от 45 часа седмично. Това е безболезен метод на инжектиране на колагена, трае до час, и струва малко повече от 200 британски лири. Трайността му е до 3 месеца.