Абонирай се

Как да изберем шапка според формата на лицето?

Публикувано от admin 26.04.2016 0 Коментар(а)

  Защитата от слънцето през лятото е нужна на всички, и в тази връзка по отношение на шапките, жените се делят на две категории: такива, които колекционират различни модели, и други, които смятат, че изобщо не им отиват, което е много погрешно, защото за всяка жена съществува идеалната шапка.

 

Шапки за всеки тип лице

Изборът на шапка ще е лесен, ако първо определите стила си и формата на лицето си.

 

Шапки за овални лица

Ако имате овално лице, то на вас ви пасват шапки с почти всички форми и стилове, включително шофьорските и ретро шапките. Опитайте с различни цветове и модели, но не забравяйте, че горната част на шапката не трябва да копира вашите скули.

 

Шапки за лице под формата на сърце

На такова лице подхождат баретите, шапки тип камбанка и шапки с наситената средна дължина и висока корона. Ако формата на лицето Ви прилича на обърнат триъгълник с остри ъгълчета, тогава пробвайте с шапки с асиметрични полета, за да изглежда челото Ви по-малко.

 

Шапки за кръгло лице

 Препоръчват се шапки с достатъчно широка периферия и висока корона. Също така подхождат и асиметрични шапки, както и шапки с различни вертикални части, като пера или цветя.

 

Шапки за правоъгълни или продълговати лица

На продълговатото лице категорично не подхождят квадратни шапки и такива със строги геометрични форми. Можете да вземете шапка със средна или ниска периферия, като модел например - сламена шапка. Шапки с широка периферия ще балансират пропорциите на удълженото лице.

 

Шапки за квадратно лице

За квадратни лица са подходящи широкополи шапки или шапки с много извивки. Ако лицето е само по себе си широко, високата шапка може да го удължи визуално.

http://stylezone.bg/