Абонирай се

Как да се обличаме топло и красиво през зимата

Публикувано от admin 10.11.2015 0 Коментар(а)

 Обикновено, когато навън стане много студено, сякаш забравяме, че трябва да изглеждаме добре и единствената ни мисъл е колко шала и какви по-дебели дрехи още да сложим, за да ни бъде топло. И в резултат на това заприличваме на тромави човечета. За да избегнете тази гледка, ще ви предложим няколко съвета по отношение на облеклото, за да се справите със студа.

 


 Носете предимно естествени материи като вълна и памук, които ще ви осигурят топлина, а освен това няма да ви запарват, тъй като имат свойството да дишат. Разбира се, това не означава да се откажете напълно от синтетичните, защото те от своя страна ще ви предпазват от вятъра.

 

Добре е да се обличате на пластове, тъй като всяка част от вашето облекло представлява един отделен пласт, а между тях има въздух, който действа изолиращо. Това означава, че колкото са повече пластовете, толкова ще ви е по-топло. Но за да избегнете тромавата гледка, избирайте по-тънки дрехи.

 

Хубавото на пластовете е, че винаги когато ви стане топло, можете да свалите някоя дреха, за да не се изпотите, а оттам и да настинете. Т. е. да поддържате нормална телесна температура. 

 


 От изключително важно значение да предпазвате главата си от студа. Ето защо не бива да пренебрегвате носенето на шапка. Дори и да не чувствате студ, това съвсем не означава, че главата ви не изстива. От затоплянето й, съответно и затоплянето на мозъка, пряко зависят функциите на целия организъм.

 Друга чувствителна на всякакви температури е зоната около врата. Затова винаги носете шал или палто с висока яка.   Много е важно да носите топли обувки. Всички настинки тръгват от краката. Избирайте само топли обувки и ботуши, за предпочитане от естествени материали. Но също така не забравяйте памучните чорапи, с които да поддържате топлината на краката.

 


 Носете само топло и памучно бельо, с което не само ще ви бъде топло, но и ще запазите доброто здраве. А има ли по-важно от здравето? Дръжте кръста си на топло.