Абонирай се

Вечерни рокли в ретро стил

Публикувано от admin 02.06.2016 0 Коментар(а)

 Ровейки се в гардероба на баба, често можете да намерите неща, които сега са на мода. Няма нищо изненадващо, защото когато създава нова колекция, един моден дизайнер взима за база ретро рокли и ги обогатява с нови елементи и аксесоари.

 

 Моделите на вечерните рокли в ретро стил се менят постоянно и стигат до неузнаваемост  през XX век. Изисканите рокли в стила на 20-те години са със свободна кройка и създадени от безтегловни платове в пастелни разцветки. В началото века на мода е еманципацията, което прави дрехите на жените по-свободни и удобни. Дължина на ретро роклята "а ла 20-те години", може да бъде до коляното или малко под него. Задължителна е ниската талия. Трябва да знаете, че това визуално скъсява фигурата, така че тези рокли са за по-стройни дами. Ръкави за тези рокли не са предвидени. На откритите раменете може да прехвърлите шал или болеро. Целесъобразно е да бъдете и с ръкавици до лакътя. Облеклото се допълва с дълги многопластови мъниста до кръста или кадифена панделка около врата. Прическата също е важна и трябва да е от тази епоха - къса. Това се постига и с малко повече лак.

 

 Отличителна черта на ретро роклите в стила на 50-те години е изразената женствена талия и пищността на облеклото. Традиционно се използва сатен, коприна или кадифе. Материята може да бъде в една рацветка или с деликатен и леко наивен принт като големи  цветя или череши например. През 60-те са важни аксесоарите. Така че, по-добре да замените шапката с гергеф или лента, и вместо обемна, вземете малка дамска чанта с подходящ цвят. От обувките през 50 -те са подходящи лачените тип балерина и тези с нисък стабилен ток.

 

 60- и 70-те на мода са по-смели решения и цвят. Най-популярните материи за вечерни рокли от тази епоха са вискозата и кримплена с наситено розови, червени или зелени разцветки. Полата е с три-четвърти ръкав, малки якички, подчертаващи чувствеността и сексуалността на жените. Образът се допълва от трционално големите рциоално големите специфични слънчеви очила и забрадките.