Абонирай се

Важна ли е поредността при нанасяне на продукти корейска козметика

Публикувано от gabi 07.12.2022 0 Коментар(а)

Многостепенната грижа е характерна за ритуалите за красота с корейска козметика. Тя става все по-популярна в различни страни по света заради нежния си, щадящ и устойчив характер. Използването на билки и други полезни природни съставки за поддържане на здравия и свеж вид на лицето има вековни традиции на Корейския полуостров. В миналото корейците изкарвали прехраната си със земеделие, поради което прекарвали много време на открито под палещите лъчи на слънцето. Поради тази причина те се обърнали към естествената сила на природата, за да им помогне да съхранят кожата си лъчезарна и мека. Сред природните съставки, използвани в миналото, които имат място и днес при разработването на корейска козметика, са ориз, зелен чай, орхидея, камелия, боб Мунг и др.

 

Многостепенният ритуал за красота с корейска козметика се прилага сутрин и вечер

 

Ако сте начинаещи в използването на корейска козметика, добре е да знаете, че трябва да прилагате стъпките от ритуала за красота съобразно нуждите на вашата кожа. Подберете най-подходящите продукти, бъдете последователни в използването им и резултатите ще дойдат. Характерно за автентичната корейска козметика е, че не се очаква моментален ефект, който може да бъде нетраен и дори опасен за кожата. В основата на корейската философия за красота е търпението, последователността и природосъобразността. Редът на наслояване на продуктите корейска козметика също е от значение, като общото правило е, че трябва да вървите от най-редките към най-гъстите като консистенция. Спазването на правилната последователност гарантира пълноценното усвояване на всеки един от продуктите.

 

Колко продукти корейска козметика е добре да приложим за пълноценна грижа

 

Както вече споменахме подбора и честотата на прилагане на продуктите зависи от индивидуалните особености на вашата кожа, тъй като всеки има специфично място в ритуала за красота с корейска козметика. Качествената грижа за кожата сутрин и вечер започва с щателно почистване, като експертите препоръчват да използвате по два продукта - един на водна и един на маслена основа. Трябва да се уверите, че кожата ви е напълно чиста и от нея са премахнати всички следи от грим и замърсявания, преди да преминете към нанасянето на останалите продукти за грижа за красотата. Следващият етап от ритуала за красота с корейска козметика включва ексфолиране, което се прилага толкова често, колкото кожата има нужда. Ексфолиантите са предназначени да премахнат всяко излишно натрупване на мъртви клетки по повърхността на кожата ви, което гарантира по-пълноценно абсорбиране на продуктите, които ще нанесете след това. Експертите съветват да не пропускате нанасянето на тоник и хидратираща есенция сутрин и вечер - това са продукти, които се грижат за оптималния воден баланс на кожата ви. Многостепенният ритуал за красота с корейска козметика включва също използването на серуми, ампули, маски и масла за лице, като е важно активните съставки в тях да са подходящи за вашия тип кожа, затова ги подбирайте внимателно. Не пропускайте нанасянето на околоочен и овлажняващ крем. Сутрешният ритуал за красота традиционно завършва с нанасяне на слънцезащитен тонален продукт, докато вечер незаменим е нощният подхранващ крем, който се грижи за кожата ни и я възстановява докато спим. През последните години компаниите корейска козметика разработват все повече продукти, които съчетават няколко действия от ритуала за красота в едно.

 

Доверете се на качествената грижа за кожата с корейска козметика и си подарете мигове на наслада и релакс. Резултатите ще са трайни, а околните със сигурност ще забележат здравия и сияен вид на лицето ви.