Абонирай се

Спално бельо поликотън

Публикувано от smelio 21.11.2021 0 Коментар(а)


Да разберете кои видове тъкани са най-добри за избора ви за спално бельо, може да ви бъде наистина трудно. Има толкова много различни разновидности, което може да направи наистина объркващо, когато става въпрос за намиране на типа, който е подходящ за вас.  В тази статия се спираме на моделите спално бельо от поликотън и разяснението, какво точно представлява самата материя.

 

Поликотън е смес от полиестер и памук. Съотношенията на всеки материал варират, като 65% памук, 35% полиестер са особено популярна комбинация. Тъй като е направен от синтетичен материал, полокотънът има тенденция да се олющва с течение на времето. Този процес прави тъканите по-груби.

 

Поликотън моделите са много издръжливи, тъй като полиестерът съдържа агенти, подобни на пластмасата, което прави малко вероятно този тип десени да се разкъсат лесно. Тази издръжлива природа прави материята изключително популярен избор в търговски условия, като например в болници, където често се налагат смени на чаршафите и завивките. 

 

Както чаршафите от памук, така и спалното бельо поликотън изисква много ниска поддръжка, когато става въпрос за пране и сушене. И двата вида плат могат да се перат на нормални цикли във вашата перална машина и могат да се сушат в сушилнята. За да дадете на чаршафите си най-добри шансове да запазят качеството си, винаги следвайте указанията на производителя, когато миете и сушите чаршафите си.

 

Хората с алергии или чувствителна кожа често откриват, че чаршафите от полокотън дразнят кожата им. Това се дължи на синтетичните влакна в материалите, които допринасят за липсата на въздушен поток през материята.

 

Липсата на циркулация на въздуха, в спалното бельо от поликотън, вероятно ще доведе до много въртене в леглото през цялата нощ в горещите летни дни. Затова той се препоръчва за по-студените дни от годината. 

 

Голямо предимство на моделите спално бельо от поликотън е, че те са бюджетни модели, по-евтини са от памучните модели и затова можете да си купите няколко резервни варианти.

 

Бележка: снимката към статията, не е показателна за модел от полокотън.