Абонирай се

Спално бельо с два плика

Публикувано от admin 03.08.2019 0 Коментар(а)

За хората, които предпочитат комфорта, добро решение е да се инвестира в спално бельо с два горни плика. На пазара в наши дни се предлага голямо разнообразие от модели, стилове и цветове спално бельо с две торби. С тези комплекти се цели да се създаде лесен за поддържане интериор за всеки сезон. Инвестирайте в спално бельо, завеси, килим, възглавнички и тапицерия за мебелите, които да комуникират добре едни с други. С този пост ще ви запознаем с характеристиките на различните стилове, за да придобиете по-ясна представа и да създадете ваш персонализиран декор в спалнята, с които да се чувствате приятно и комфортно. Предлагаме ви да разгледате основните характеристики на рустикалния, кънтри и минималстичния стил.

 

 

Рустикален стил

 

Спалнята със семпъл и комфортен интериор е идеален избор за любителите на провинциалния стил. Артистичните и весели хора често избират рустикалния стил за спалнята си, дори когато разполагат със съвременно жилище, намиращо се в голям град. На практика всяка страна има свой собствен селски стил. Италианците го наричат Рустик, французите го наричат Прованс, а в Съединените щати той се нарича кънтри стил и т. н.

 

Селски стил:

 

► Мебелите му са екологични и удобни.

► Най-често се използват дърво, текстил и керамика в украсата на повърхностите на помещението за създаване на декорации и мебели.

► Дизайнерите използват умишлено тавани с дървени греди, дъски, плочи и други груби завършителни работи.

 

В този стил се използват много дърво и текстил.

► В стаите често се монтират камини.

► Мебелите са масивни.

► Изделията са стари – видимо износени и захабени.

 

За украсата се използват:

► естествени материали;

► често сурови текстилни продукти (лен, памук и други тъкани);

► пачуърк десени;

► бродирани кърпи;

► дантелени възглавници,

► ръчно изработени килими.

 

 

Кънтри стил

 

За разлика от селския стил във Франция, който там е известен като Прованс, американският селски стил се нарича кънтри и за него са характерни масивните и обемни дървени мебели.

Върху повърхността на дървото можете да видите съвсем ясно неговите жилки, пукнатини или ожулвания. То запълва атмосферата на помещението с топъл и уютен дървесен аромат.

Повърхностите на обектите са завършени с восък, който дълго време запазва външния си вид и ги прави екологично чисти.

Масивните и леко груби модели са с набит и тежък силует. Ето защо, за да се избегне помещението да изглежда претрупано и да липсва усещането за достатъчно въздух, се инсталират само най-необходимите елементи (легло, шкаф, скрин и др.). Ако размерите позволяват, може да се монтира маса за тоалетна или меки столове.

 

 

Минимализъм

 

Минимализмът е доста популярен стил, който е универсално решение за малките апартаменти. Избира се от хора, които не обичат излишните неща и претрупания дизайн. Той е практичен и гъвкав.

Минималистичните интериори са лаконични и модерни. За тяхното подреждане не се използват декоративни елементи или ако се включат такива те са съвсем малко. Всички елементи се отличават с чисти линии, семпъл и лаконичен дизайн. Този стил е изключително функционален. Интериорът в него не е украсен с богата украса, като скулптура, живопис или сложни многоцветни модели на спалното бельо, завесите и килимите. По-скоро се залага на монохромните десени и хармонията между пропорции, цветове, форми и геометрия.