Абонирай се

Спално бельо от гъши пух

Публикувано от admin 22.06.2021 0 Коментар(а)

Летните олекотени завивки от гъши пух цена, размери и модели имат етикет на който посочват инструкциите за грижа. Ако само една от петте хоризонтални точки на рисунката е нарисувана, това е най-лекият вид завивка, подходяща за топли и горещи нощи. Две тъмни точки означават, че става дума за средно плътна лятна завивка - така наречената средна, а не напълно лятна завивка. И накрая, завивка с три цветни точки трябва да бъде избрана от онези клиенти, които обичат да им е топло дори в гореща лятна нощ (например възрастните хора).

 

 

Вискозата може да се нарече естествен пълнител по-скоро условно, тъй като се получава в резултат на промишлена обработка на дървесина. Вискозният материал е мек като този от бамбукови влакна и също толкова добър при абсорбиране на влагата. Единственият недостатък на вискозата е, че тя не може да се пере в домашна пералня, а само с химическо чистене.

 

Пълнителите от памук и коприна са не по-малко удобни и екологични. Памучният пълнител се пере лесно, естествен е, хипоалергенен е, регулира топлината и не се деформира с течение на времето. Коприната е истински рекордьор по хигроскопичност и нейната структура е много подобна на нашата кожа. Коприненият пълнител е нетоксичен и има много положителни потребителски свойства, поради което се счита за идеален избор за страдащите от алергия и хора с ниска енергия.

 

Завивки от 100% гъши пух и вълна могат да се използват целогодишно и ако дебелината на облицовката е малка, такъв текстил може да ви служи и през лятото. Ако не искате твърде топъл пълнеж, съветваме ви да изберете завивка от гъши пух, тъй като тя наистина е по-лека от тази с вълнения пълнеж. Добре е да знаете, че способността да се натрупва топлина във вълната и естествения пух, е приблизително една и съща. Същото се отнася и за сезонния избор на такава с вълнен пълнеж и от гъши пух възглавница.