Абонирай се

Спално бельо и домашен текстил

Публикувано от admin 25.01.2021 0 Коментар(а)

Текстилният декор е ключов за всяка спалня. Меките текстури, уютните цветови схеми и хармонично подбраните модели превръщат спалнята в уютно пространство с релаксираща атмосфера, в което си осигурявате качествена почивка и здравословен нощен сън. В дизайна на битовия текстил за спални има различни направления. Това е пресъздаване на исторически стилове, смели експерименти в съвременен стил и строго подреждане на геометрични мотиви.

 

 

Текстил за спалнята: декор и текстури

Монохромен текстилен декор, изпълнен в пастелни бежови, бели или сини цветове, е  печелившо решение за интериора на спалнята. Този дизайн напълно отговаря на концепцията за стая за нощна почивка, но често му липсва индивидуалност и изразителни акценти. Съвременните производители предлагат разнообразие от текстилни дизайни за спалня. Тези дизайни привличат необичайни цветове, оригинални шарки и текстури. В онлайн магазините ще намерите разнообразни модели спално бельо пижами и домашен текстил.

 

Съвети за избор на текстил за спалнята

Когато избирате плат, не трябва да се фокусирате само върху естествения състав. Памукът и ленът са добри за спално бельо, но не винаги са подходящи за декорация. Пердета, тапицерии, покривки, кувертюри и декоративни възглавници е най-добре да са направени от смесени тъкани (с естествени и синтетични нишки) или напълно изкуствени тъкани. Такъв текстил практически не се мачка, лесно се поддържа и дълго време не променя цвета си под въздействието на ултравиолетовото лъчи.

Ако спалнята е напълно декорирана в светли цветове, трябва да балансирате цветовата схема, добавяйки богато цветно покривало и няколко ярки възглавници.

 

Спално бельо и домашен текстил финес

Можете да постигнете необичаен декоративен ефект, ако комбинирате текстил с различни текстури в спалнята, например завеси и декоративни възглавници, изработени от гладка ленена тъкан с кожено покритие на леглото. Но ако нямате достатъчна увереност в собствените си способности, по-добре е да се доверите на специализиран дизайнер, който ще ви даде интересни идеи и ще ви помогне да изберете най-добрия вариант за текстилен декор.