Абонирай се

Спално бельо големи размери

Публикувано от admin 09.02.2021 0 Коментар(а)

Спално бельо големи размери значение

 

Комплектите за легло приста  у нас отговарят на евро-стандартните комплекти за легло в чужбина. Те са с размери за едно и половина легло и обикновено се състоят от две, а понякога и четири калъфки за възглавници, с размери 50х70 см. В Европа, в повечето случаи, възглавниците са продълговати, а не квадратни.

 

 

В такива комплекти рядко можете да откриете олекотена завивка, но има и спално бельо, което е предназначено за износ и включва два плика за завивки със стандартни размери – 160х220 cм.

 

Спалните комплекти за спалня на Запад се наричат семеен комплект и са предназначени за големи легла. Комплектът от такова бельо се състои от две калъфки за възглавници, една голяма – 220х240 см. или две стандартни – 160х220 см., плик за завивка и чаршаф с размери – 200х220см. Такива комплекти за кингзайз легла или спални гигант често се бъркат с евро комплектите, защото техните чаршафи големи размери са наистина подобни, но всъщност са по-големи от тях.

 

Има легла, които имат нестандартни форми и съответно размери. Съществуват дори легла, които се нуждаят от спално бельо 240/260 или дори по-голямо, но за тях вече е необходимо комплекта да се ушие по поръчка. Те включват комплекти за „оформени” легла - кръгли, овални, сърцевидни и детски бельо. Така че, размерите на спално бельо за детско легло се различават от другите и няма да са подходящи за обичайно легло за възрастни. Калъфката за възглавници, една или две, с одеяло, едно или две чаршафи са включени в пакета за детско бельо. Понякога, като подарък, производителят доставя комплект от една или две памучни пелени.

 

Както виждате, обхватът на размерите на спалното бельо не е широк и това в повечето случаи позволява винаги да се отгатне с размерите, само като се погледне етикета на комплекта.