Абонирай се

Хромотерапия в спалнята

Публикувано от admin 22.04.2019 0 Коментар(а)

Хромотерапията набира голяма голяма популярност, като най-вече се използва в различни студия и СПА центрове. Въпреки, че ни звучи като съвременно откритие, от най-дълбока древност на човека е било ясно, че цветовете оказват влияние както на нашето настроение и емоции, така и на здравето ни. Не е нужно да отидем и да си платим за тази терапия. Важно е да знаем, че цветовете са навсякъде около нас и ние трябва да се научим да боравим с тях. Като започнем от обзавеждането във всяка стая в дома ни и приключим до спалното си бельо.

Както вече споменахме цветът действа на много нова на човека. Като започнем от това, че може да създаде определена емоция в нас, да насочи в една насока настроението ни, така преминава през съзнанието и подсъзнанието ни. Как да избера подходящ цвят за спално бельо? Това е добър въпрос, чиито отговор е много вероятно да бъде различен за всеки човек. Съветът ни към вас е да посетите един магазин за спално бельо или да отворите такъв каталог в интернет. Разглеждайте комплектите и оставете да ги „почувствате”. Вижте как всеки един от тях ще ви се отрази, какво ще пробуди във вас и след това действайте към това да ги придобиете/ купите.

В този ред на мисли цветното спално бельо е много добър вариант. Смесването на повече цветове, които се преплитат и допълват, влияе много добре на човека. Още щом влезе в спалнята си, един такъв чаршаф, като част от интериора, повдига настроението. Човек си ляга в тази дъга от цветова и в същата свежа обстановка се събужда. Звучи прекрасно, нали?

Хубаво за въображението и радостта на децата е тяхното спално бельо да бъде цветно също. Понякога те подсъзнателно се нуждаят от това, то им носи бодрост и настроение и е сякаш част от играта им.

В своята най-дълбока същност Хромотерапията е измислена с цел лечение. Лечение на някои неврологични заболявания, психичен стрес, повишаване на енергията и като цяло за подобряването начина на живот на човека. В това число цветовете в спалнята също могат да способстват за решаването на някои проблеми, като например отношенията между партньорите. Това е известен факт и за производителите, които се стараят на пазара да има максимален избор от цветове, шарки и материи, както за възрастните, така и за децата.

 

Източник: АРОН БГ