Абонирай се

Ретро стила при дрехите

Публикувано от admin 06.06.2016 0 Коментар(а)

 Ретро стила е безсмъртен. Нищо чудно, че се казва всичко ново - е добре забравено старо.

 

Ретро облеклото е ехо от миналото. Уникални женски дрехи, допълнени от множество аксесоари като разнообразие от брошки, мъниста и чанти. Образът в ретро стил е изграден на базата на определени дрехи, които след това се допълват от други неща.

 

Какви са етапите в развитието на модата през миналия век? В началото жените се бореха за еманципация. Марлене Дитрих първа решава да се представи на света в костюм. Характерни са тогава голите рамене, покрити с кожен шал; на краката мрежести чорапи и обувки с кръгли нослета; трикотажни или филц шапки с цветя или пера плътно, които обгръщат главата.

 

 После идва модата на скромността и женствеността. Жените носят ръкавици до лакътя и покриват лицето с шапки за слънце с широка периферия. Роклите подчертават талията и полите са доста пищни. От тъканите са популярни сатена, коприната и крепдешина.

 

Следващите години са белязани от женската сексуалност и чувственост. На сцената излизат Бриджит Бардо и София Лорен. Панталонки тип Капри, клиновидни поли, рокли с якички и такива с три-четвърти ръкави. Материите са  кримплен, капрон и найлон. Модерни са панталоните тип чарлстон, широките колани и обувките с огромна платформа.

 

 Стилът ретро е по-удобно да се комбинира с неутрални елементи.

 Какво трябва да има в гардероба Ви, ако си падате по този стил ? На първо място, трябва блузка с деколте, за предпочитане с яка. Следва пола тип молив - стеснена с висока талия, която се носи на високи токчета. Палто тип трапец - стеснено и разширявщо се надолу, но не под коляното. Подходящо е и такова с колан и широка пола, която прави фигурата стройна и подчертава гърдите и краката.

 

 Да не забравяме и ретро аксесоарите: тънък колан, очила пеперуди, малка чанта, за да се носи на китката, лачени обувки на висок ток и диадема.