Абонирай се

Пръстени с камъни от благородни метали

Публикувано от admin 14.12.2016 0 Коментар(а)

Когато се говори за пръстени с камъни всеки човек автоматично прави асоциация с годежни пръстени, които са изработени от благородни метали и са с класически, фин дизайн и скъпоценен камък.

 

1. Златни пръстени. Те биват основно следните видове:

- Пръстени от посребрено злато: Най-високо качество злато се поставя в сребро. Това е по-евтин вариант на златни бижута.

- Позлатени пръстени: Галванично се позлатяват метали като месинг или стомана. Тънък слой от злато се формира върху тези метали. Но този слой намалява лесно с течение на времето.

-Пръстени със златно покритие: Златото се свързва с неблагородни метали. Това е по-добър вариант, отколкото позлатяване и има тенденция да продължи малко по-дълго.

- Пръстени от бяло злато: Бяло злато се получава чрез смесване на чисто злато с метали като цинк, никелили платина. Такива пръстени са много издръжливи и изглеждат елегантно. Тези пръстени са особено предпочитани на запад. Бялото злато е устойчиво на потъмняване, но може да бъде малко по-крехко. Хората, алергични към никел трябва да избягват носенето на бяло злато.

-Пръстени от розово злато: Това е червеникаво злато направено чрез комбиниране на злато и мед. Точните пропорции на злато и мед могат да се различават. Ако искате по-червеникав тон, можете да изберете пръстен, който има повече мед.

Най-голямото предимство на златото е, че то може да се използва за направата на всяко бижу. Освен за пръстени то може да се използва за колиета, гривни, обеци и пр. В зависимост от вашия бюджет и изисквания, можете да изберете най-добрият вид за вашите нужди.

 

2. Сребърни пръстени. Те основно биват следните типове:

- Пръстени от стерлинг сребро: Това е сплав от 92,5% сребро и всеки друг метал или метали. Но по-голямата част от оставащите 7,5% е мед. Стерлинги сребърни бижута е популярна, защото тя може да бъде светло, както и тъмно.

- Пръстени от британско сребро: Той съдържа 95,84% сребро, и по този начин, е много по-ценно, отколкото чисто сребро.

- Пръстени от чисто сребро: 99,9% чисто сребро се нарича сребро. Тя е много мека, и е трудно да се направи трудно и издръжлив бижута от него.

- Пръстени със сребърно покритие: A база е покрита със слой от фини или сребро, Това е по-евтин вариант за сребърни бижута. Но, най-големият недостатък е, че слоят намалява лесно.

Среброто представлява идеален метал, за висулки, колиета, гривни или пръстени. Не забравяйте, че ако желаете да използвате едни и същи бижута всеки ден или за дълги периоди от време, винаги можете да използвате сребро.

 

3. Платина. Основните характиристики на платината са:

- Поява. Основната точка, която е добре да се вземат предвид при избора на метал за бижута е появата. Въпреки, че много хора похот за богат, елегантен външен вид, който златни бижута притежава, сребърни костюми по-добре на съвременния начин на обличане. Платината дава много класен вид, като се има предвид, че изработените от мед или месинг бижута имат селски, ретро външен вид.

- Стойност. Коефициентът на разходите определено ще има значение. Благородните метали: злато, сребро и платина са много скъпи. Дори и титан е скъп метал. В зависимост от това, което бижута възнамерявате да направите, можете да изберете най-добрият вариант, който отговаря на вашия бюджет.

- Дълготрайност. Бижута, че се носи редовно, като пръстени, трябва да бъде здрав, а понякога украсени колиета могат да бъдат деликатни.