Абонирай се

Все по-рядко купуваме подаръци на близките си

Публикувано от admin 08.02.2016 0 Коментар(а)

Истина ли е според Вас, скъпи приятели?

Детайлен анализ сочи, че все по-рядко правим подаръци на близките си. Дали това е добре, или е зле , оставаме на Вас да решите. Не това е целта на статията, а по-точно обратоното – да Ви подтикнем да правите повече подаръци. Сигурно ще попитате защо? Или поради какво Ви караме да правите повече дарове на близки и познати? Е, ще Ви отговорим в няколко изречения, като Ви обещаваме, че ще бъдем кратки, точни и ясни.

На първо място, доказано е, че когато подарим нещо, било то символично, то  отключва много положителни емоции. Положителните емоции се отключват още от мига, в който Ви дойде на ум, че трябва да подарите нещо. Продължаваме към човекът, който ще получи подаръкът и свършваме със самия миг, в който подаръкът бива подарен.

Много хора биха си казали, че това е много кратък процес – купуваш нещо, даваш ги и край, но това съвсем не е така.
Самите мисли, самата емоция, самия избор на подарък, са все моменти, които отключват стотици, дори хиляди положителни емоции у вас.

Нека споменем и за получателят на подаръка – бил той приятел, дете, приятелка, познат, близък или не чак толкова близък.

Трябва много да се внимава с подбора на подарък. Категорично не одобряваме да се подарява парфюм. Причините са много – изписали са се романи на тази тема, но  основния е, че този ти подарък символизира намек към лош мирис у човекът, който искате да изненадате, следователно отпада като вариант.

Дреха – ако искате да купите дреха, то по-добре подарете ваучер от любим магазин, за да може човекът сам да си избере дрехата, която иска.

Обувки – никак не е добро решението. Десетки са причините – удобство, комфорт, несъответствие на размер и други.

Сувенир – ето тук е разковничето. Ако подарите сувенир, било то гривна, гердан, брошка, ключодържател, то с ъс сигурност ще ударите десетката.

Причините:

  • Трайност – няма какво да се повреди на един сувенир, освен ако не е порцеланов, но не препоръчаме този тип сувенири
  • Цена – спокойно, няма да се налага да се изръсвате за подарък, освен, ако не желаете той да е от злато или с инкустирани диаманти
  • Ползваемост  - със сигурност, сувенирът би се харесал от бъдещия притежател.

Всички сме свидетели на подаръци, които биват „захвърляни“ настрани и никога не са влизали в употреба. Това е  и причината да Ви предложим тази статия. Дано да Ви е била интересна и забавна.

В обобщение – не пропускайте възможността да радвате близки, познати, а защо не и врагове?

Подарявайте им положителни емоции, а пък  те ще ви отвърнат с ... очакваме да ни кажете с какво …