Абонирай се

По дрехите не само посрещат, но и изпращат

Публикувано от admin 11.11.2015 0 Коментар(а)

 Дрехите не правят човека, но стилът може да говори вместо вас. Затова външния вид е от голямо значение и трябва да обръщате внимание на всеки един детайл от облеклото си

 

 Според психоложката д-р Дженифър Баумгартнър женският гардероб издава скрити желания и помисли. Така например твърде разкритото деколте издава жажда за власт и контрол над останалите, а жените, които прекаляват с бижутата и аксесоарите не са достатъчно уверени в себе си.

 

 Тя съветва да внимаваме в избора си на облекло, за да не допускаме някои очевидни грешки. Освен това д-р Баумгартнър е и моден консултант и според нея грешките, които най-често се допускат от жените са, че купуват много дрехи, други през повечето време носят само дизайнерски, а трети само офисни.  Един от проблемите на жените по отношение на облеклото е, че често изпадат в затворен цикъл и с години не подменят стила си.

 

 Според нея, дамите, които се обличат скромно, създават впечатлението, че не вярват в силата на женствеността. Също така тя твърди, че високите токчета не само ни карат да изглеждаме по-високи, но и по-самоуверени, тъй като ни приравняват по височина с мъжкия пол.

 

 Ежедневното неангажиращо облекло отчасти подтиска същността на жената. Но дори и да носите само дънки и кецове през повечето време, редно е да поддържате косата си в безупречен вид. 

 

 Ако едно младо момиче предпочита късите поли заради вниманието на противоположния пол, то за зряла дама не може да се каже същото. В тази случай се счита, че тя трудно приема факта, че остарява.

 

 Според д-р Баумгартнър това, което трябва да направят жените, е да проследят поведението си по време на пазаруване, или да разгледат стила на гардероба си, за да открият еднаквите модели. Именно тогава ще могат да направят истинска промяна и да създадат перфектния гардероб, който да подхожда на тяхната нова и по-добра личност.