Абонирай се

Особености на лазерната епилация при мъжете

Публикувано от gabi 12.10.2020 0 Коментар(а)

До скоро лазерната епилация се смяташе за предимно женска терапевтична процедура. Новите проучвания показват, че процентът на мъжете, които правят лазерна епилация се е увеличил  с цели 46 % за последните няколко години. Този факт превръща лазерната епилация във втората най-популярна неинвазивна терапия сред мъжете.

Отчитайки тези тенденции при представителите на силния пол, лазерен център Satori предоставя на господата услугата лазерна епилация за мъже в студиото си в София. С мисъл за тях даваме някои интересни сведения относно особеностите на  лазерната епилация при мъжете.

 

Основни особености на лазерната епилация при мъжете

 

  • За окосмяването на тялото основна роля има тестостеронът. Мъжките тела произвеждат около 20 пъти повече тестостерон от женските и това обяснява по-видимото окосмяване сред силния пол. Поради този факт господата се нуждаят от повече лазерни процедури, за да премахнат окосмяването. Този факт се отразява на цената на терапията.
  • Според проучванията мъжете се притесняват най-вече от окосмяването по гърба. Често то се съсредоточава в определени зони, където е особено забележимо - линията на гръбначния стълб, плешките, раменете, плешките. Космите са дебели, а колените им - дълбоки. Лазерната епилация в този случай е не само удобно, но и дълготрайно решение.
  • Практиката показва ,че най-предпочитаните зони за епилация от господата са гърдите и корема. Така старателно градената мускулатура изпъква много добре. Практичната страна на въпроса засяга премахването на дразнения като сърбежи през топлите месеци. Независимо от водещия мотив дискомфортът и ниското самочувствие остават в миналото, заедно с нежеланото окосмяване.
  • Особено важна при мъжете е зоната под брадата. В тази зона космите често се обръщат и растат навътре, причинявайки неприятни възпаления. Вратовръзките и стегнатите яки засилват този проблем. Само няколко лазерни процедури в тази зона изтъняват косъма и забавят растежа му.
  • Деликатен проблем е прекалено силното окосмяване по лицето при някои мъже. То обхваща зоните чак до скулите по начин, който се смята за неприемлив от естетична гледна точка. Бръсненето причинява множество дразнения по кожата и лазерната епилация в тези части на лицето е трайно решаване на проблема.

 

Има ли причина за колебания в избора на лазерна епилация от мъжете?

 

Дали лазерната епилация да се превърне в рутинна грижа за представителите на силния пол, или да остане запазена територия на интереса само за определени категории господа, занимаващи се със спорт или публични изкуства?

В лазерен център Satori в София този въпрос не стои. Екипът на центъра предлага на господата същите условия за епилация, на които се радват дамите, защото поддържа твърдото убеждение, че добрата визия е приоритет в еднаква степен на двата пола. Иновативните технологии, които достъпни в студиото, са в състояние да решат всички неприятни проблеми с окосмяването в най-деликатните зони, като господата ще се радват на индивидуално отношение към техните нужди.