Абонирай се

Обувки за капризното време

Публикувано от admin 07.11.2016 0 Коментар(а)

 Може би не сте чували, но не случайно в българската култура, светците и Георги и Димитър, по един символичен начин отразяват влизането в топлото или в студеното време. Вярва се, че древните са разделяли времето на два сезона, топъл и студен, и празниците през днешните пролет и есен са маркирали навлизането в единия или в другия. Всички знаем обаче, че обувките за двата сезона са различни. Мъжки обувки за зимата, дамски обувки за зимата. Мъжки и дамски обувки за лятото, но да не забравяме и за детските такива. За разлика от възрастните, децата изразходват обувките си два пъти по-бързо и винаги трябва да сте готови за вариант.

 

 Днес обаче, времето се обърна (казано на уличен жаргон). Във всеки един момент, заради климатичните промени сме изложени на странности, които в един ден могат да ни докарат главоболие. Това е така, особено ако сме на открито и не сме облечени подходящо – забележете, не за сезона, а за деня. Същото важи и за дневните обувки, които сме избрали. Затова най-добрият съвет е, особено когато навлизаме в тези сезони, в които се размиват границите между топло и студено, в които температурите си играят с нас, а ветровете и валежите дебнат зад всеки ъгъл, просто да имаме обувки, които могат да издържат на капризите на времето. За мъжете и за жените.

 

Все пак, съвременната обувна индустрия се е погрижила и се грижи, качеството и материята на обувките, които си купуваме да може да отговори на нашите изисквания. В капризното влажно, мокро, студено време, можем винаги да разчитаме на чифт маратонки, или на затворени обувки, които  да стоплят крака и да го предпазят от водата. Защото в България, оказва се, че улиците последните години хич не издържат на количествата, които падат. В циганското лято също е хубаво да имаме чифт или два от удобни обувки, които ще отворят крака да диша и ще позволят да се насладим на последните топли дни от година.