Абонирай се

Обувки на висок ток - въпрос на вкус

Публикувано от admin 12.02.2019 0 Коментар(а)

Когато избирате обувки на висок ток, може да ви е малко трудно да решите сред голямото разнообразие от стилове, форми и височини на токчетата.

 

Ако инвестирате в чифт прелестни обувки на висок ток, със сигурност ще се стремите да изберете най-подходящия чифт. Моделът на тока оказва влияние върху стойката ви, комфорта и на това колко дълго ще можете да ги носите, преди да предизвикат някакъв дискомфорт на краката ви. Логично е, че колкото по-висок е тока, толкова по-вероятно е краката ви да са леко отекли до края на деня, но изборът на обувка с платформа отпред може да компенсира значително височината на тока и да не измори краката ви толкова бързо.

 

Най-популярната форма токчета е стилето. То е тънко, стесняващо се в края. Колко високи са тези токчета? Стилето токчетата може да варират от 2 см до невероятните 10-12 см. Ако височината на токчето е по-малка от 4 см обаче, понякога се котешко токче. Обувките с по-високи токчета обикновено имат платформа в предната част, за да ги направи малко по-удобни и да е сигурно, че не огъват твърде много свода на крака.

 

Платформата на модела стилето позволява повече удобство за дамата, която ги носи и прави обувката по-лесна за обуване.

Обувката на платформа напомня за 70-те години, но през 2010 г. платформата на предната част на обувката връща отново популярността на обувките на този модел обувки.

 

Ползата от носенето на токчета е чисто естетична. Пленителните обувки на висок ток правят краката по-дълги, по-тънки, придават класа и изтънченост. Те могат да ви дадат височината, от която се нуждаете, за да се чувствате напълно уверени. Ходенето на токчета помага на цялото тяло да се промени, избутвайки бедрата и гръдния кош, като държи раменете назад. Това може да допринесе за увереността, самочувствието и дори да ви накара да се почувствате по-привлекателни.

Има много причини, поради които избираме токчетата вместо равните обувки и сме сигурни, че ще се съгласите, че някои от нас просто купуват обувки с токчета, защото са красиви.