Абонирай се

Обличайте се според фигурата си

Публикувано от admin 04.01.2016 0 Коментар(а)

 Жените се различават една от друга по телосложение, така че, ако дадена дреха стои чудесно на една, то за друга тя може да е кошмарна.

 

 В тази връзка не е необходимо да следвате стриктно модните тенденции, тъй като определена тенденция може изобщо да не отговаря на вашата фигура, а съответно и на вашия вкус.  

 

 Дрехата трябва да подчертава предимствата, но и да прикрива недостатъците. Трябва да се обличате така, че да изглеждате още по-красива, а това определено зависи от вашия тип фигура.

 

 Има 6 типа дамски фигури. Ето кои са те:

 

Много слаба фигура

 Тези жени мат много тънки тела. Ако сте с такава фигура, трябва да създавате визуална илюзия, че имате извивки. Това се постига най-добре с техниката на напластяване, както и с дрехи с волани, плисета и други елементи, които придават повече обем.

 

Закръглена в горната част на тялото

 Ако имате обем от ханша нагоре, значи приспадате към тази група. Вашата гръдна обиколка е по-голяма от тази на бедрата и трябва да постигнете баланс, за да не привличате изцяло внимание върху горната си част от тялото. Този ефект се получава като избирате блузи в  тъмни цветове, които да комбинирате с поли и панталони в по-светли.

 

Закръглена в долната част на тялото

 В този случай бедрата са много по-закръглени от гръдната обиколка и трябва да отвлечете вниманието от тях. Затова е добре да се носят блузи и ризи в светли цветове, които да се комбинират с поли и панталони в тъмни тонове. Можете да привличате погледите към деколтето с помощта на големи и обемни гердани и накити.

 

Прекалено висока

 Ако сте от тези жени, значи имате сходен проблем като слабите, който може да се разреши по същия начин с напластяването. Освен това е добре да носите разкроени поли и панталони.

 

Прекалено ниска

 Тези жени обикновено са слабички без изразена талия. Ето защо е добре да носят обемни колани, за да изградят тази илюзия. По този начин ще създадат контраст между горната и долната част на тялото. Високите обувки са техен плюс.

 

Закръглена

 Мъжете харесват такъв тип жени и затова е добре да подчертават извивките си, а не да ги прикриват. Свободните дрехи са строго забранени. С тях ще придадете допълнителен обем.