Абонирай се

Неподходящи дрехи при интервю за работа

Публикувано от admin 18.03.2016 0 Коментар(а)

Кои цветове не трябва да присъстват в тоалета ви

 

Цветовете имат голямо значение за емоционалното ни състояние, а също така носят послание и за нашия характер. Когато става дума за толкова важна стъпка като явяване на интервю за нова и много желана работа, няма място за грешки.

Вижте кои цветове дрехи трябва да избягвате и кога може да се окажат добър избор.

 

Изцяло кафяв тоалет – не е съвсем добре.

Ако позицията ви изисква да сте модерен, иновативен и дори атрактивен, кафявото не е вашият съюзник. Той е твърде семпъл и дори старомоден. Въпреки че носещият го може да бъде оценен като надежден кадър, не ви съветваме да рискувате като се облечете изцяло в този цвят. Подберете дрехи, които си отиват с него и го включете като аксесоар или пък акцент.

 

Червеното е агресия.

Няма как да останете незабелязани, ако сте облечени в червено. Въпреки това, много работодатели смятат, че е твърде агресивен, а потенциалният им служител ще се държи бунтарски и няма да бъде в състояние да следва установените фирмени правила.

Въпреки това, има някои позиции, при които е добър избор – например в областта на правото.

 

Забравете за оранжевото.

Когато става дума за интервю за работа, не се осланяйте на свежия цвят. По-добре го оставете за плажа или свободното си време.

Лилаво и жълто – само, ако кандидатствате за позиция в артистичните среди.

 

Когато става дума за шоубизнес или друга позиция, изискваща креативност, артистичност и талант, може да си позволите тези два цвята (избягвайте обаче да ги носите заедно). Лилавото носи посланието за креативност и уникалност, а жълтото свидетелства, че сте оптимисти и мислите извън стереотипите.

 

Както виждате има подходящи и неподходящи моменти, когато трябва да се съобразите с обстановката. Ако работата ви го налага, носете строги костюми в неутрални цветове, но не забравяйте, че винаги може да включите малък цветен аксесоар, с който да придадете свежест на визията си.