Абонирай се

Мъжките боти - мода и необходимост

Публикувано от admin 09.11.2018 0 Коментар(а)

До скоро не всички мъже смятаха за необходимо да притежават боти, но определено този вид обувка се наложи с практичност и елегантност.
 

Защо да носите мъжки боти?

Първо, нека видим какво ги различава от обувката. Ботите са просто обувки, с удължение на глезена.

Ботушите и ботитеимат дълга история.Ранните версии на ботушите са били носени от царе и императори, докато по-голямата част от населението е ходило босо. Те са били бродирани с колоритни бижута и притежавали златни подметки.

Това, което е характерно за миналото, е, че ботушите са били отличителна черта на управляващата класа. По-рано те са се носили само за хора с висока власт, както е било в Древен Рим - където кожата била изключително скъпа. Но това, което лидерите носели, постепенно било пренесенопри обикновените хора.

Мъжетеса носили ботуши почти през цялото време. В някои моменти дори са ги предпочитали пред обувките. През 14-ти и 15-ти век, когато обувките са били изработени за първи път от кожа, плат или коприна и обикновено са били равни,те не били толкова престижни, колкото ботушите.

От практическа гледна точка ботушите и ботите се грижат по-добре за краката, отколкото обувките. Те са предназначени да ви дадат допълнителна защита от лошо време или от опасноститена околната среда. Ето защо много дизайнери днес представятмъжки боти незаменими аксесоари за сезона есен / зима.

Носейки боти, можете да промените стила си. Обществото поставя акцент върху здравословния и активен начин на живот. Носейки боти, представителите на силния пол изглеждат по-големи и мъжествени. Това е така, защото ботите покриват по-голямата част от краката и изглеждат по-тежки от обувките.

Можете да си позволите да се прикриете студените месеци, нищо че сте мъже. С носенето на качествени мъжки боти казвате на всички наоколо, че знаете как да се грижите за себе си. Ботите карат останалите да ви мислят за важни, вече споменахме за историческите виждания за мъжките ботуши, а те неусетно са се пренесли и в днешно време.