Абонирай се

Модни тенденции за 2016

Публикувано от admin 29.02.2016 0 Коментар(а)

 Годината на червената огнена маймуна според китайския календар ще донесе динамичност и промени, което свързваме и с провокативни предложения от страна на модните дизайнери. Кои придобивки е задължително да присъстват в гардероба ни през 2016 година?

 

 Слънчеви очила – едва ли има човек, който да няма поне един чифт слънчеви очила за пролетта и лятото. Тази година тренда на очилата се оказва различен – от мраморни рамки до такива с леопардов принт. Ако животинските елементи не са по ваш вкус, тогава вземете тип „авиатор“. Много силно въздействие имат и кръглите рамки със сребърни елементи по тях. Черно-белите фънки очила също остават на мода и са хит на пазара.

 

 Чанти от змийска кожа – някои не харесват змийските елементи в аксесоарите, но истината е, че те ще бъдат акцент в модата на пролет-лято 2016. Не се колебайте да закупите големи и малки чанти, тип клъч, които се носят в ръка или под мишница, с принт от змийска кожа. Дизайнерите от Ню Йорк  в седмицата на модата представиха и малки чантички с верижки. В допълнение към тях са обемните колани с цветни токи в животински мотиви.

 

 Велурени обувки и сандали –  ретро вълната е отново модерна. Модните дизайнери залагат на цветната еклектика. Всъщност велур ще се носи не само при обувките, но и при облеклото. Дълги манта от гладка кожа, поли и ризи с големи копчета присъстват в колекциите на известните дизайнери. Кожените сандалите на платформа остават най-добрия вариант за летните месеци. За пролетта пък са предложенията за носене на чорапи над колената.

 

 Задължителен аксесоар за пролет- лято ще бъдат дългите висящи обици, както бижута, съставени от различни геометрични фигури.

 

 Спортни якета, поли, гащеризони и жилетки – елегантно смесени материи, като се акцентира и върху домашното плетиво, пайетите, мънистата, флораните елементи.