Абонирай се

Мода и момчета хипстери през 2016

Публикувано от admin 01.02.2016 0 Коментар(а)

За момчетата, които променят света на модата

 

 Момчетата хипстери, освен че през последните години се отделиха успешно от рамката на субкултурата, в която ги бяха затворили – възмъжаха. Когато използваме думата хипстер, трудно можем да съвместим с нея думата мъж, защото всички знаем, че дори и начинът им на обличане да ги изразява напълно в мъжката им енергия, то знаем, че дълбоко в себе си, те са едни непораснали момчета.

 

 Брадата на хипстърите се превърна в успешния символ на тяхното възмъжаване, но модните гурута опитаха да отрежат тази брада през 2015. Имаше заглавия от типа, „Хипстърите отрязаха брадите си, за да се погрижат за кожата си”. Но хипстърите не обичат заглавията в модните списания. Затова през 2016, момчетата се връщат с достатъчно дълга и още по-обемна брада, на фона на късата прическа и леко скъсените над глезените панталони. Истински дисонанс.

 

 За мъжете е прилично да се обличат без да се замислят, за момчета е прилично да се обличат суетно. Бунтът прелива от едната в другата възраст. Суетата стават анархия – поне в модата.

 

 Модният бранш и ревнивите дизайнери опитаха да завладеят територията, която се владееше от хипстери, или поне да ги вкара в правия път, но това е нива, на която не растат лалета и рози. Защото за хипстъра е характерен модният антагонизъм. Всичко, което навлезе в модата чрез автентично създадените комбинации на хипстъра, той след това го отхвърля.

 

 Затова ако чуете, че нещо в модата ще е търсено от хипстърите през новата година, знайте, че е чиста лъжа. Хипстърите не създават нови идеи в модата, те са собствената идея за мода. Често с джински, зелени очила и бомбе, почти като дете, което отива с ръчно изработена въдица на училище или се разхожда в квартала с раницата си, в която има всичко друго, но не и учебници.