Абонирай се

Основни признаци, които показват, че дрехите ви са по мярка

Публикувано от admin 12.11.2015 0 Коментар(а)

 Днес ще обърнем внимание на мъжете и ще им дадем някои насоки в правилния подбор на дрехи и по-конкретно за правилните размери. Всеки мъж е със строго индивидуално тяло и пропорции, което изисква внимателно селектиране на дрехите.

 

 Независимо от това дали успешно комбинирате цветовете, много по-важно е да избирате правилния размер на дадена дреха. Това е от изключително значение, тъй като начинът, по който изглеждате се определя именно от размера. Ако дрехата е по-голяма или по-малка, колкото и да е красива, тя ще ви направи да изглеждате смешно и несериозно.

 

 Освен това, правилният размер на дрехата прикрива недостатъците на тялото и подчертава неговите предимства.

 

 Именно затова днес ще разкрием точните размери и критерии, по които трябва да избирате дрехите си.

 

 Ето на какво трябва да обръщате внимание:

 

Обръщайте внмание на раменете

 Горният шев на дрехата, който е от рамото до яката, трябва да бъде точно в средата. Това важи за всички блузи, ризи и сака. Когато шевът е на точното си място, дрехата ще оформи и повдигне тази част на тялото. Но ако шевът пада напред или назад, ще изглежда сякаш не ви е по мярка и че не можете да я запълните.

 

Когато избирате яке

 Якето трябва да обгръща тялото ви, леко нагъвайки се отстрани при движение. Дължината не трябва да се разширява в долната част и трябва да покрива кръста, но същевременно да не бъде по-дълга от тазовата кост.

 

Когато избирате панталони

 Панталоните трябва да бъдат по краката от началото на обувките до кръста. В зависимост от модела, могат да бъдат с леко свободни крачоли.

 

Когато избирате риза

 Яката на ризата трябва да бъде стегната до толкова, че да може два пръста да се промушат между нея и врата. Освен това видимата част на яката в задната част на врата трябва да отговаря на видимата част на ръкавите.

 

Когато избирате вратовръзка

 Ще разберете дали размерът и дължината на вратовръзката са перфектни, ако краят й пада нежно в централната част на токата на колана ви.