Абонирай се

Луксозни двулицеви матраци – тайните при избор, цена и изработка

Публикувано от gabi 05.03.2021 0 Коментар(а)

Ако никога преди не сте спали на луксозен матрак, е много вероятно наистина да не знаете какво пропускате. Един луксозен матрак ще ви помогне да получите най-спокойния сън, който някога можете да имате. Повечето хора не осъзнават, че сегашният им еднолицев или двулицев матрак вече не им носи комфорта, който им е носел преди и всъщност се нуждаят от нов. За щастие, в онлайн магазини за матраци, като E-sleep ще откриете безброй модели матраци, в това число и луксозни еднолицеви и двулицеви матраци и ще можете да изхвърлите стария, който вече няма да ви е необходим. Нека обаче първо да ви разкажем за онези качества, които определят, дали един матрак е луксозен. Избирайки такъв за вас, ще сте наясно какво точно търсите. Нека да започваме.

 

Тайната формула на луксозните матраци

 

За съжаление, няма такава формула, която да отговаря за всички хора. Вие най-добре знаете за себе си какво ви е необходимо, за да спите добре. Освен това, всеки човек може да отдели различен размер бюджет и това прави кръга от възможности ограничен, за щастие въпреки тези ограничения има огромен брой модели матраци, които да отговорят на всички ваши изисквания.

 

Луксозен матрак с хибридно ядро от няколко вида пяна и мемори пяна

 

Едно от първите неща, които трябва да имате предвид при закупуването на луксозен матрак, е типът на ядрото му. Най-новите тенденции в производството на луксозни матраци следват принципа на хибридните ядра в които съчетават разлчини плътности и видове пяна, като ги профилират в 5 и 7 зони на комфорт. Добавянето на мемори пяна в контактната част на ядрото с тялото предоставя несравнима мекота и разкош и разпределя тежеста равномерно за сън без напрежение и болки. Матраците с по-ниско качество имат пружини, разположени близко до повърхността. Това след време ще доведе до неравности и даже до цели бучки. Има специални матраци с покет пружини, които също могат да се причислят към луксозната категория. При тях, всяка пружина е увита в отделен джоб и по този начин товарът се разпределя равномерно.

 

Размерът на луксозните матраци

 

Очевидно, размерите на даден матрак са важни. Ако купувате матрак за определено легло, тогава изборът ви не е много голям, ще трябва да се съобразите с леглото. Ако обаче първо избирате матрак и по него избирате легло, тогава нашият съвет е винаги да залагате на по-големите модели. Трябва да имате в предвид и фактът, че големите двулицеви матраци се нуждаят от обръщане и ако нямате кой да ви помогне, може да бъде предизвикателство. За това пък, големият размер ще ви позволи спокойно да се въртите в леглото без това да пречи на партньора ви и да нарушава сънят му.

Цената и изработката на двулицевите луксозни матраци

 

Високият клас матраци имат и по-висока цена. Тя е такава не само заради материалите в ядрото, ами и заради вложените технологии за направата му. Напълно възможно е части от матрака да са изработени ръчно, а както сами можете да се досетите, ръчната изработка е много скъпа.

 

Текстилът, който се използва за луксозните матраци също може да бъде много скъп. Това означава и че той ще носи по-голям комфорт. Например, може да регулира температурата на тялото, да е релефен, да е със сребърни нишки, вълна, естествени материали и др. Нещо повече, ако сте избрали двулицев матрак, неговият текстил може да е различен от двете страни. Тоест завъртайки го от едната да държи хладно и да е подходящ за летните горещи месеци, а завъртайки го от другата, в текстилът да има вложена мемори пяна, и да държи топло.

 

Супер луксозни са двулицевите матраци, чието ядро се състои от две половини и може да се въртят. Тези матраци представляват най-висок клас на изработка и са и с най-висока цена. Заради това пък, те осигуряват максимален комфорт едновременно и за вас и за вашата половинка, която може да има различни нужди, когато става въпрос за твърдост на матрака.

 

Търсейки луксозен двулицев матрак ще попаднете на характеристики като дишащ текстил, добра вентилация, антиалергичен, терморегулиращ и други. Не ги подминавайте бързо, точно това са условията, които ще направят съня ви добър.

 

Ако бюджетът ви не е много голям, но все пак искате да се сдобиете с луксозен матрак, тогава нашият съвет е да следите за промоции. Никак не е рядкост, магазините да пуснат промоции именно на тези модели, така че следете ги внимателно.