Абонирай се

Класическото палто е винаги на мода

Публикувано от admin 08.02.2016 0 Коментар(а)

 Всяка година известни марки предлагат нови модни тенденции свързани с палта особено в сезон есен-зима, но всяка една стилна жена е длъжна да разполага с поне едно класическо палто в гардероба си. Класиката е винаги на мода и ни служи дълги години. За това при избора на палто в класически стил трябва да се отнесете много внимателно.

 

 Признаци на класическото палто

 То обикновено е в елегантен и стилен английски стил. Неговите силуети варират в зависимост от модела – прав и втален. Освен това класическото палто е едноредно (с един ред копчета) и двуредно (с два реда копчета). Едноредното палто е по-популярно, защото към него има повече аксесоари, които му подхождат, освен това изглежда страхотно, когато е разкопчано, което е особено актуално при топло време.

 

 Дължината на класическото палто е под коляното или глезена (това е по-строгата версия). Модели над коляното са по – игриви и лекомислени съчетават се идеално с прави поли в различни размери. Цветът обикновено е дискретен – черен, кафяв, сив и бежов. Запомнете, че ярките цветове бързо омръзват, но се запомнят от обкръжаващата среда. Докато черното палто може да се комбинира с цветен шал, ръкавици, чанта, пола, обувки и прочее. С една дума всеки ден може да изглеждате по различен начин. В класическото палто малките детайли и украшения са сведени до минимум.

 

 Съвети за избор на класическо палто

 То се изработва от различни видове тъкан – кашмир, вълна и т.н. Качествената дамаска не трябва да бъде пухкава или кадифена. На пипане са приятни, но са магнит за прашинки и власинки. Хастара също трябва да е качествен ушит с малко припокриване. Класическото палто седи идеално, не се нагъва на гърба. Има подходяща дължина на ръкава – перфектният вариант е два пръста под китката. Линията на рамото не трябва да излиза извън рамките на ръкава. Ако палтото ви дърпа раменете като изправите ръце, значи не е подходящият за вас размер.

 Успех с пазаруването!