Абонирай се

Какво ще бъде на мода през зимния сезон на 2017 година?

Публикувано от admin 01.12.2016 0 Коментар(а)

Определено тази зима няма да бъде никак скучна по отношение на облеклото, защото модните дизайнери са се погрижили да ни предложат чудесни ярки цветове, оригинални модели и смели, уникални модни решения. Ако трябва да обобщим, то модата през настоящия сезон отделя голямо внимание на комфорта и непринудеността в стила на обличане, а най-силно впечатляващата тенденция е стремежът към подчертаване на женствеността.

Ето някои по-важни части от облеклото, които са на мода през този сезон  - асиметричните дрехи с грапави ръбове, рокли, блузи и пуловери с широки деколтета „лодка“, леките, меки и ефирни материи, етажността, лаконичният стил. По отношение на декоративните детайли се разчита на ресни, мъниста и перли. Цветовете са пастелни, най-вече са предпочитани топлите, меки цветове.


Много подходящи за сезона са и роклите-пуловер. Те са удобни и практични, перфектно се съчетават с дебели клинове, чорапогащници и тесни дънки.

Дизайнерите съветват да попълните гардероба си със следните основни елементи: поли с трапецовиден силует /най-добре в пастелни тонове/, прави класически панталони и разбира се, дънки.

 

Връхните зимни дрехи  есен-зима 2016-2017

Що се отнася до връхните зимни дрехи, вниманието на модните дизайнери е изцяло обърнато към удобството и практичността. Съвременните модни линии тази година, за разлика от миналата, не ни притискат да избираме между лукса и комфорта. Тенденцията набляга на  къси и дълги топли пухени якета, семпли или украсени с етнически щампи, палта от естествена кожа, пелерини, кожени жилетки и якета. Предпочитани са материите, които осигуряват надеждна защита от студ и вятър. През есенно-зимния сезон на 2016-2017 година се залага още на асиметричността, декоративните катарами, ярките подложки, както и на вложките от разнообразни текстури, различаващи се от основната. Що се отнася до шапките, много голямо внимание е обърнато на баретите, изработени от пухкави материи и украсени с апликации, бродерии, пайети и цветя. Подходящи за сезона са също и шапките с широка периферия, както и очарователните плетени шапки с пискюли.