Абонирай се

Практични съвети как да удължите живота на дрехите си – II-ра част

Публикувано от admin 15.03.2016 0 Коментар(а)

Как да запазите дрехите си нови за по-дълго

 

Велурът

 Велурът е смятан за доста капризен материал, особено при обувките. Всяка капка вода, дъжд или кал сякаш се лепва по любимия ви чифт боти, но вие не искате да ги носите само в идеалните атмосферни условия (няма такива), без да се притеснявате, че ще ги съсипете.

 Снабдете се с чиста мека (детска) четка за зъби и след като мокрото по обувките, чантата или якето ви изсъхне, започнете да четкате. След няколко минути с радост ще установите, че те изглеждат като нови.

 

Петната от пот

 Спортувате и сте активна личност. Това е чудесно! Въпреки че всички реклами на продукти срещу изпотяване ни убеждават, че точно този ще спре изпотяването по време на физическа активност.

 Та това е ужасно! Спирането на естествената вентилационна система на организма ни поставя в много опасна ситуация. Разбира се, спрейовете най-често се прилагат под мишниците и наистина имат дезедориращ и подсушаващ ефект, но няма как да спрат естественият отговор на тялото срещу високата температура.

 След спортуване дрехите заминават директно в пералнята, и ако не носите специално предназначени за това тъкани (спандекс и други, незадържащи влагата), а спортувате с удобна бяла тениска, то скоро под мишниците й ще забележите неприятни жълти петна.

 За да се справите с тях ви е нужен ябълков оцет. Да, този прост продукт от вашата кухня може да възвърнете белотата на дрехата. Просто капнете малко от оцета върху петното и разтъркайте. След това трябва само да изперете както обикновено.

 

Кетчуп и бира

 Не, това не е нова марината за крехко месо. Благодарение на тях ще направите красивите си сребърни и златни бижута като нови.

 Бирата е подходяща за златото, а кетчупът за среброто. Напоете тампон за почистване на грим с бира и изтъркайте златните си накити. Върху стара четка за зъби сложете малко кетчуп и изтъркайте сребърните си бижута.