Абонирай се

Практични съвети как да удължите живота на дрехите си – част първа

Публикувано от admin 15.03.2016 0 Коментар(а)

Как да запазите дрехите си нови за по-дълго

 

 Ужасно петно загрозява любимата ви тениска? Или пък бижутата, които сте пазили за специален повод са загубили блясъка си? Няма проблем, вижте нашите съвети, с които ще върнете и запазите красотата на любимите си дрехи и аксесоари.

 

От кухнята

В кухненските шкафове и дори хладилника има доста средства за борба с петната по дрехите.

 

Обезмаслител

 Ако някога сте чели упътването за употреба на подобен тип препарати, знаете, че те може да се прилагат и върху тъкани. Естествено, копринените дрехи не са особено подходящи, но за тях след малко. Обезмаслителят се справя дори с петната от червило.

 По-горе споменахме за коприната, тя ще изглежда чудесно, ако я почиствате с хладка вода и бебешки шампоан. Разбира се, най-добре ще бъде да отнесете деликатната дреха на химическо чистене, но ако нямате време за това нежният шампоан е решението за вас.

 

Мокри кърпички

 Те са изключителен съюзник, когато искате да изглеждате добре дори по време на движение. Може да носите малко пакетче бебешки мокри кърпички (те са напоени с нежен почистващ лосион), така ще спасите любимите си дрехи от някои дразнещи петна.

 Например изненадващ дъжд съсипва прекрасния ви грим, но не стига това, а и го размазва по блузата ви. Или пък по време на сутрешния разкрасителен ритуал не сте внимавали достатъчно и сте мацнали фон дьо тен и върху яката на ризата си.

 

Бебешка пудра и препарат за съдове

 Вече е ясно – бебешката козметика освен нежна и приятно ароматизирана, е и много ефективна при борба с петната по тъканите.

 Мазните петна по кожените дрехи или обувки се почистват с помощта на бебешкия талк (пудра). Поръсете, изчакайте малко, а след това изтъркайте нежно с памучно парцалче.

 Петната от мазнина върху текстил се премахват ефективно, ако ги изперете с преперат за чинии.

 

 Очаквайте още съвети как да направите вашите дрехи и аксесоари отново красиви във втората част на темата.