Абонирай се

Как да удължите живота на вашите велурени обувки и ботуши

Публикувано от admin 10.11.2016 0 Коментар(а)

 Велурът е много красив и луксозен, затова винаги намира място в женския гардероб. Обувките от велур са една от водещите тенденции и през настоящия моден сезон. Стилни и изискани, те са винаги на разположение, когато трябва да се представим във възможно най-бляскава светлина за определено събитие. Но за да им се наслаждаваме по-дълго, трябва да полагаме съответните грижи за тях и да предотвратим бързото им износване и захабяване. 

Ето какво е добре да знаете:

 

Велурът не понася прах

Меката и пухкава текстура на велура е особено чувствителна към праха. Ето защо трябва често, внимателно и нежно, да се почистват със специална четка. При по-сериозни замърсявания обувките могат да се третират с навлажнена с препарат или само с хладка вода кърпа, след което да се подсушат със суха.

 

Пазете от намокряне

Велурът трябва особено много да се пази от намокряне и ако това се е случило да бъде подсушен и почистен възможно по-бързо. Никога не сушете обувките в близост до пряк източник на топлина – електрическа печка, радиатор, камина. Оставете ги да изсъхнат на стайна температура, като от време на време ги минавате с кърпа.

 

Почиствайте внимателно

При почистването на велурените обувки избягвайте да използвате препарати, които съдържат амоняк. Ако все пак това се налага, първоначално изпробвайте ефекта на препарата върху някоя по-незабележима част от обувката. Никога не третирайте преди да сте изчакали резултата от този тест!

В случай, че обувките се нуждаят от по-сериозно почистване, може да замените препаратите на амонячна основа с концентриран разтвор от течен сапун. Използвайте мека гъба и внимателно почистете където е необходимо с леки движения, без да натискате и дърпате. След това попийте влагата и оставете обувките да изсъхнат.

Бъдете особено внимателни с всички продукти за грижа за обувките и използвайте само такива, които са предназначени специално за велур. В противен случай рискувате да ги повредите фатално.

Източник: http://chiflat-iron.us/