Абонирай се

Как да се грижим за своите сребърни бижута

Публикувано от gabi 19.11.2021 0 Коментар(а)

Любимото ви сребърно бижу изведнъж остава в ръцете ви, на две парчета, но не можете да се разделите с него? Вариантът е да го занесете при добър бижутер, който ще направи фина и незабележима спойка на увреденото място. 

Кои бижута се повреждат най-често?

На първо място, това са евтините украшения. Добрата новина е, че в Capino предлагаме само първокласни сребърни бижута.

 

На второ място, като цяло аксесоарите, които са изработени от по-меки метали, което включва злато и сребро. Те са уязвими и трябва да бъдем внимателни, когато ги носим, но въпреки всичко качеството си оказва значение. 

 

Също така, по-тънките верижки или пръстени са много по-податливи на скъсване, отколкото останалите, които са по-масивни и тежат повече. Да, те струват повече, но цената оправдава средствата на 100%. 

 

Бъдете малко по-проактивни и мислете за бъдещето на всеки продукт, с който се сдобивате, независимо дали онлайн, или от физически магазин. Има немалко “ментета”, които изглеждат добре, но всъщност са използвани ниско качествени материали, много примеси и изработката им е на конвейр. 

Как да избегнете поправката на сребърни бижута?

Най-сигурният начин да избегнете бъдещ ремонт е, когато внимавате с всяко едно от сребърните бижута, които притежавате в колекцията си. Избирайте за ежедневни такива с по-здрава конструкция, защото най-застрашени от повреда са именно те. Винаги малко по-високата цена си заслужава, когато знаете, че ще получите по-дълготраен продукт във времето. 

 

В противен случай трябва да си отделите време да занесете сребърното бижу за поправка, а това не е толкова евтина услуга. За да си спестите всички тези усилия и допълнителни финансови средства, инвестирайте в по-високо качество. Така ще се радвате на красиво колие, пръстен, сребърни обеци или гривна почти вечно.

Какво трябва да знаете след поправката на сребърните бижута?

Традиционната поправка включва спойка на мястото, където колието, гривната или пръстена ви са се откъснали на две парчета. Всяко сребърно бижу след това изисква да се “държите” с него по специален начин. 

 

Какво имаме в предвид от Капино? Просто желаем да ви наблегнем, че оттук нататък следва да оказвате едва минимален натиск на бижуто, за да внимавате запоеното място да не се отвори отново. 

 

Capino Ви съветва:

 

  • Бъдете внимателни, когато поставяте, или сваляте колието си.
  • Премахвайте пръстена си от ръката, когато вършите домакински и други подобни дейности.
  • Сваляйте ремонтираната гривна, когато сте у дома, защото има възможност да я закачите неволно, след което да последва отново нуждат от ремонт.

 

Онлайн магазин Capino.bg е на Ваше разположение, по всяко време. Ако се нуждаете от ново сребърно бижу, поради повреда на старото или по друга причина, разгледайте нашите впечатляващи модели на гривни, пръстени, колиета, обеци и комплекти.