Абонирай се

Как да се грижим за зимните палта правилно?

Публикувано от admin 24.03.2016 0 Коментар(а)

Макар вече зимата окончателно да си е отишла и да се готвим по-скоро за летни и пролетни рокли и поли, панталони и ризи, днес ще си поговорим за топлите вълнени палта. Чудите се защо? Ще ви кажем защо! Първо, защото смятаме да ви кажем няколко съвета за идеалната грижа и поддръжка на зимното палто, а тя включва и съхранение по време на пролетно-летния сезон. И второ, защото точно сега, след като зимата си отива е време да си купите зимно палто с отстъпка и голямо намаление. Е, сега знаете причините, но знаете ли как да се грижите наистина за своите зимни палта? Разберете сега:

 

 Не перете палтото както ви падне

 Това е най-лошото нещо, което можете да причините на своето зимно палто. Ако го измиете на ръка, а преди това накисвате – най-вероятно от него няма да остане и спомен. Още по-лошо става, когато пуснете палтото в пералнята. Това е истинска катастрофа за вашето палто! Забравете за перални и накисвания, просто след всеки сезон или по спешност давайте палтото на химическо чистене. По-скъпо е, но и палтото не ви е много евтино, нали? А и то има нужда само от сезонно почистване!

 

 Редовно обирайте боклуците с четка

 Четката ще ви помогне да се избавите от мъхчетата, от всички завалвания и дори от дребните бели нишки, които така неприятно се залепват по черните палта. Имайте на предвид, че четката трябва да е от естествен косъм, за да не раздърпа и опустоши палтото.

 

 Закачайте палтото на закачалка като палто

 Дори да има кукичка за закачане, не я ползвайте. Ползвайте закачалката за сако, за да стои палтото винаги опънато и добре пригладено. Не само че ще го запазите за по-дълго време така, но и ще си спестите досадното гладене. А с палтото, то никога не е лесно!