Абонирай се

Как да се грижим за бижутата си Съвети за правилна поддръжка на бижутата Носим любимите си бижута, но често пренебрегваме тяхната поддръжка. Както при всичко останало – дрехи, обувки, така и те се нуждаят от грижи, за да бъдат красиви. Различните материал

Публикувано от admin 27.01.2016 0 Коментар(а)

Съвети за правилна поддръжка на бижутата

  Носим любимите си бижута, но често пренебрегваме тяхната поддръжка. Както при всичко останало – дрехи, обувки, така и те се нуждаят от грижи, за да бъдат красиви.

 

 Различните материали за тяхната изработка, налагат и различни начини за поддръжка. Ще разгледаме едни от най-разпространените – метални (от благородни метали и стомана), кожени и дървени.

 

 Златни бижута – задължително ги сваляйте преди да започнете работа с почистващ препарат. Всички те съдържат агресивни агенти – белина или други разтворители, които постепенно увреждат бижуто.

 За да заблестят отново златните накити най-добре да ползвате специални почистващи продукти за тях. Тъмните петна от златото, причинени от намокряне, може да се премахнат чрез изтъркване с памучно парче плат.

 Съхранявайте златните бижута в индивидуални кутийки или торбички, на защитено от директна слънчева светлина и влага място.

 

 Сребърни бижута – най-популярният начин за почистване на среброто е накисването им в соден разтвор, след което се изтъркват с памучен плат, изплакват се и се подсушават с кухненска хартия или суха памучна кърпа.

 Отново съветът е да се съхраняват в индивидуални пликчета, най-добре с плътно затваряне, тъй като кислородът кара среброто да потъмнява.

 

 Дървени бижута – слагайте тези бижута, както и останалите, след като сте приключили всички разкрасителни процедури. Избягвайте съприкосновение с кремообразните козметични продукти. Не пипайте с мазни или мокри ръце, тъй като остават петна, които е трудно (да не кажем невъзможно) да бъдат премахнати.

 

 Стъклени бижута – това обикновено са различни нанизи мъниста, висулки на колиета и гривни, както и обеци. Те са много красиви и носят посланието за индивидуалност. Почистват се лесно със сапун и гореща вода. Най-добре е да се свали стъкления елемент, защото обикновено е в комбинация с друг материал, който може да не търпи подобно почистване.

 

 Кожени бижута – те могат да бъдат почистване със специални продукти за целта. Така ще се премахне замърсяването и ще се овлажни повърхността, което е важно за запазване качествата на бижуто.

http://stylezone.bg/