Абонирай се

Как да носим дрехите си по-дълго време?

Публикувано от admin 14.05.2016 0 Коментар(а)

  Писнало ви е да харчите пари за дрехи и да нямате дори възможност да се радвате на дадена рокля, преди тя да се е похабила? Не можете да си позволите прекалено маркови и скъпи стоки, защото бюджетът ви е ограничен, но държите предимно на качеството и на здравия, свежия вид на дрехата? По всяка вероятност, ние можем да разрешим проблема ви, като ви покажем как да носите дрехите си по-дълго, т.е. как да удължите живота на им. Ето няколко практически съвета, които биха ви били изключително полезни:

 

Не ги перете често

Има дрехи, които не изискват често пране – като например, дънките, по-плътните и тъмни панталони – а има и такива, които напротив, изискват изключително рядко пране. Това са дрехи, които от много влага, третиране в пералнята или дори перилен препарат започват да губят формата си, ярките си цветове и дори целия фасон. Най-често става въпрос за по-ексцентрични като кройки блузи и бюстиета, поли и рокли.

 

Прибирайте ги прилежно, не ги оставяйте разхвърляни из цялата си стая, по пода, по леглото

Най-лошото на един тоалет е да бъде белязан с намачкани гънки. Това става най-често не само защото не сте се усъвършенствали в гладенето – особено на дамските ризи – но и поради простата причина, че не ги закачате в гардероба, сгъвате или прибирате в конкретния шкаф, след като ги свалите.

 

Почиствайте ги от мъхчетата

Когато започнат да събират от неприятните мъхчета, дрехите – особено по-топлите, зимните и студените – започват да се завалват до такава степен, че изглеждат сякаш ги носите от тийнейджърските си години. Всеки създаден по време на носене дефект е добре да бъде коригиран веднага, ако изобщо това е възможно. В случай че нямате кой знае какви шивачески или стилистични умения, по-добре е да не се пробвате вие да ги ремонтирате и оправяте, а да се доверите на професионалист.