Абонирай се

Как да изберем чаршафи за спалнята

Публикувано от gabi 10.09.2024 0 Коментар(а)

Фокусирайте се върху материята и размера – така никога няма да сбъркате при избора на чаршафи за спалнята

Днес ценим комфорта на дома си повече от всичко, предвид изключително натоварения си график. Ето защо удовлетворени от свършеното, се завръщаме вечер и намираме възможност за пълноценен релакс. Това можем да си го осигурим, ако сме създали подходящ интериор и среда в спалнята.

Обзавеждането, леглото и необходимите мебели за съхранение са задължителни елементи на стаята ни за нощна почивка. Когато се отпуснем на възглавницата, можем да се насладим на приятната материя, след което напълно да се отпуснем и да се оставим на умората.

Възникне ли въпросът относно това как да изберем чаршафи за спалнята, крайният ефект трябва да е същият – естествени тъкани за максимален уют, издръжливи във времето, с естетично присъствие, като част от цялостната концепция на помещението.

При чаршафите предпочитани са памукът, сатенът, коприната, ленът, а понякога и вълната. Мекотата на памука е характеристиката, заради която той се е превърнал в особено търсен, когато избираме чаршафи за спалнята.

За по-луксозно изживяване залагаме на сатена и коприната. Съществуват и памучни варианти, които са с примеси на полиестер, за да се постигне подобна гладкост. Коприната обаче запазва статута си на олицетворение на изящество, с което можем да придадем повече красота в ежедневието си.

При всички случаи, за да положите основите на спокоен и качествен сън, приоритет при покупката на чаршафи са естествените материи.

Следващата, не по-маловажна стъпка, е да се спрете на правилния размер чаршафи. Това се отнася с пълна сила до долния чаршаф, който трябва да покрива и предпазва добре матрака. Той дава и ориентир при избора на някои от останалите части от комплекта спално бельо – горен чаршаф, завивки. Производителите определят стандартите по размерите на матрака, което се явява съществена информация и за вас.

Препоръчително е, след като вече знаете ширината на матрака, да предвидите допълнителни 50-60 см за долния чаршаф. При дължината на матрака трябва да се добавят още около 30-40 см.

Ако искате да изберете чаршафи с ластик – тогава от значение е габаритната му площ. Не пропускайте да обърнете внимание и на височината на матрака, за да успеете да го обхванете изцяло от всички страни