Абонирай се

Изкуството на елегантния стил

Публикувано от admin 12.11.2015 0 Коментар(а)

 Ако беше лесно, богатите жени щяха да си купят стил. Добрият вкус обаче не може да бъде купен, но може да бъде научен както от богати, така и от бедни.

 

 Как можете да изглеждате винаги добре? Тайната се крие не в модата, а в класиката, която никога не излиза от мода!

 

 Основните принципи за постигане на красива и елегантна, неподвластна на времето визия, са доста прости. Трябва само да се придържате към семпли и изчистени линии и да се съсредоточите върху качеството. А за това не е нужно да имате един тон пари. Напротив – елегантната жена е материално сдържана.

 

 Една вечна, елегантна дама е винаги с чист,  добър външен вид, носи качествени дрехи и обувки, облича се подходящо според повода и предпочита вечната класика.

 

Първите стъпки за постигане елегантен стил са да имате красиво лице и нокти, което съвсем не означа да сложите един тон грим и да си направите фрапиращ маникюр. Просто поддържайте кожата си в добро състояние, може да използвате лек и семпъл грим, а ноктите чисти и оформени.

 

Втората стъпка е чистото облекло. Хубавите дрехи са чистите и спретнати дрехи, които миришат на свежо пране, а не окъпани в парфюм.

 

 Качеството както на дрехите, така и на обувките е от съществено значение. Това е третата стъпка. И тук с пълна сила важи правилото: „Качеството пред количеството!“ 

 

 Доброто качествено не е разточителство. То служи дълго време. Докато некачествените дрехи и обувки винаги излизат по-скъпо, защото бързо се повреждат.

 

 Разбира се, много жени мечтаят да носят различни неща всеки ден. И те купуват ли, купуват. В крайна сметка обаче, се оказва, че половината и повече от нещата просто си стоят в гардероба докато не ги изхвърлят, защото бързо им минава модата или няма на какво да ги носят. И накрая се оказва, че носят само едно и също отново и отново. Ето защо е добре да купувате само това, което обичате и което наистина ви стои добре.

 

 Четвърта стъпка: минимизирайте количеството на дрехите и обувките.

 

 Направете си експеримент: Представете си, че ви се налага постоянно да пътувате. Какво бихте сложили в куфара си?

 

 Естествено, ще вземете само това, което със сигурност ще носите. Това, което е подходящо за всяко едно време, за всеки един случай. Това са универсалните дрехи и класическите обувки.

 

 С универсални дрехи имате възможност да създавате нови комбинации с други дрехи и много аксесоари. Ще се насладите на простотата, защото няма да губите време в обличане и ще станете много по-креативни като работите върху комбинациите от дрехите, които имате. Затова не се чудете, а започнете с подобряването на гардероб си сега, като изхвърлите всичко, което не попада в категория "елегантно".