Абонирай се

Как да се грижим за дрехите, така че да не изгубят вида си

Публикувано от admin 09.10.2017 0 Коментар(а)

Дрехите, в които влизаме, могат да бъдат скроени от различни материали. Всеки вид плат се нуждае от специални грижи и оптимални условия за измиване, сушене и гладене.

С тази статия ще представим правилното обслужване на дрехи от различни материали, в това число елегантни рокли: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/рокли-с-висока-талия-с-тях-визията-ви, с които визията ще е безупречна. Остава само да съхраните вида им:

Памук - изделия от памук е желателно да се мият на ръка или в пералня, при температурата на разтвора не повече от 40 ° С, при накисване и без използване на течен препарат за памук. Забранено е изсушаването на памучни дрехи при проникване на директни слънчеви лъчи. Облеклата от бял памук без наличието на контрастни покрития могат да се измият с помощта на многофункционални детергенти при температура от 40 ° - 95 ° С. Дрехите от памука имат специално покритие за стабилност и се пускат в режим за пране на "вълна" при по-ниска температура. Всички други продукти, изработени от вълна, могат да бъдат изпрани в режим "памук".

Бельо - облеклата от цветно бельо се измиват с течен препарат с температура до 60 ° С с помощта на многофункционални детергенти. Всички продукти се перат при температура от 200 ° С.

Вълнени дрехи - вълнените дрехи трябва да се почистват ръчно или да се измиват ръчно, без предварително накисване при температура на водата не повече от 30 ° С. Не излагайте на пряка слънчева светлина при сушене. Вълнените продукти, подложени на топлинно фиксиране, могат да бъдат измити в перална машина в режим "вълна". Спинирането, както и сушенето в барабан са забранени. Нещата, изработени от вълна, са смлени при температура 150 ° C, на пара.

Грижата за кожените дрехи: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/388-kuchkata-mi-razhda се препоръчва да се полага на сухо. Облеклото от коприна със светъл цвят може да се измие с ръце без предварително накисване, като се използват детергенти с течна консистенция. Температурата на водния разтвор не трябва да бъде по-висока от 30 ° C. Продуктите от коприна не трябва да се търкат, подлагат се на предене и сушене в барабан.

Гладенето на изделия от коприна става, без да се поръсват с вода при температура от 110 ° C. Продукти от ацетат и вискоза се мият ръчно или в машина с помощта на детергенти с течна консистенция. Предварителното накисване не е необходимо. Температурата на водата не трябва да надвишава 30 ° С. Не се препоръчва да се обръщат, търкат, центрофугират и се сушат в барабан. При сушене опитайте да избегнете пряка слънчева светлина.