Абонирай се

10 професионални съвета за елегантно излъчване

Публикувано от admin 28.10.2015 0 Коментар(а)

За да изглеждате елегантно наистина е нужно много малко! Трябва само да си припомните някои основни правила за изискан стил и да не забравяте, че жестовете, стойката и походката са тайният ключ към това да изглеждате елегантно. Винаги си припомняйте тези правила, особено ако вашата работа или по-специален повод изискват да имате по-изискано излъчване.

 

1.Не правете компромиси с външния си вид и винаги инвестирайте в него. Елегантният външен вид е винаги спретнат и много добре поддържан. Само така ще можете да се чувствате добре в кожата си.

 

2.Ако е необходимо, наблюдавайте стойката си пред огледало и поправете пропуските. Добрата стойка е права с изпънати назад рамене.

 

3.Обърнете внимание на походката си. Тя е вашата визитна картичка. Правилната походка изисква да се движат само краката. Не движете главата, ръцете и бедрата докато вървите. Няма да изглеждате като истинска дама, ако постоянно се въртите наляво и надясно, или да размахвате ръцете и да подмятате бедрата.

 

4.Сдържайте се от прекалено жестикулиране. Бъдете по-сдържани с ръцете. Същото се отнася и за главата. Независимо дали изразявате съгласие или несъгласие, старайте се да кимате съвсем леко с главата.

 

5.Не прекалявайте с грима. Особено през деня. Забравете за тежкия грим. Заложете на лек и неутрален, така че да изглеждате по-естествено.

 

6.Внимателно подбирайте дрехите си. То трябва да подхожда на възрастта ви, както и на поводите и на различната част от денонощието.

 

7.Едно много важно правило, което не трябва да забравяте е да не съчетавате повече от три цвята в един тоалет.  

 

8.Обувките - освен, че трябва да са стилни и красиви, те трябва да си винаги чисти. Почиствайте ги от прах, дори да се налага да го правите по няколко пъти на ден.

 

9.Поддържайте косата си в здрав вид и елегантна прическа.

 

10.Бъдете уверени в себе си и в своята елегантност и винаги ще изглеждате така.