Абонирай се

Какви трябва да са дрескод цветовете?

Публикувано от admin 23.12.2015 0 Коментар(а)

 В работното си ежедневие не можем да не се съобразяваме с някои правила. Един от въпросите, които най-често вълнуват деловата дама е какъв цвят да облеклото.


 Някои компании имат определен дрескод, който трябва да се спазва. В този случаи няма кой знае какъв избор.

 Хубавото е, че в България подобни компании са единични. Но въпреки това, съобразявайки се с деловия стил, можете да заложите на няколко основни цвята в избора на облекло.


 Сивият цвят винаги е добро решение. Той е неутрален и се приема навсякъде много добре.


 Тъмните цветове  като черно, тъмно синьо, кафяво, а също и бежово, както и черно – белите съчетания също се приемат с доверие от съответните компании. През последните години червеният цвят се смята за класически, но него можете да използвате единствено и само като акцент.

 

 Дрескода като част от общоприетите правила във дадена фирма е наложен с цел да се акцентира върху уменията и знанията на служителите, а не върху външния им вид.

 

 И все пак през последните няколко години някои правила по отношение на дрескода са отхвърлени. Така че, съвсем спокойно можете да заложите на елегантни визии в бордо, лилаво и други не ярки нюанси според предпочитанията ви. Днес съвременния шеф едва ли би ви направил проблем, ако вече е оценил вашите качества.   
 

 Така че, не е нещо непоправимо, ако от време на време си позволите някаква цветна фриволност. Но разбира се, само ако не отивате на важно официално събитие или делови преговор.