Абонирай се

Какво трябва да знаете за цветовете, за да ги съчетавате успешно

Публикувано от admin 05.10.2015 0 Коментар(а)

 Някои цветове си отиват, други изобщо. Има някои правила, които важат на само в модата, но и във фотографията, обзавеждането, дизайна и т. н.

 Цветовете най-общо се делят на студени, топли и неутрални.

 Докато неутралните цветове подхождат на всичко, то студените цветове най-много си подхождат с други студени, а топлите с топли.

  • Контраст

 Ако искате да правите впечатление, използвайте контраст. Контрастират тъмните и светлите цветове, както и неутралните и ярките.

 Така например можете да облечете тъмна горна дреха, светъл панталон и тъмни обувки, както и обратното.

 Ярките цветове винаги изпъкват и колкото по-ярък е един цвят, толкова повече изпъква пред другите.    

 Ако искате да привличате вниманието, използвайте в облеклото си един ярък цвят и съчетайте с няколко неутрални.

 Например: Само една дреха в ярки цветове (блуза, сако или панталон) и всичко останало да бъде в бяло, черно или сиво. А може и само обувките да са в ярки цветове.

 Но трябва да знаете, че за неутрални тонове може да използвате и тъмно синьо и тъмно кафяво.

 Има един цвят, който си подхожда както с тъмни, така и със светли и пастелни цветове. Той е уникален за съчетания и това е светло сивият цвят.

  • Съседни цветове

 Вижте всички крайни цветове, показани на колелото. Които и съседни да изберете, независимо дали два или три цвята, те идеално си подхождат. Ако изберете само два от тях, винаги можете да ги комбинирате с още един неутрален.

  • Всички нюанси в един цвят си подхождат.

 Комбинацията от няколко нюанса в един и същи цвят придава много стилна и балансирана визия. Ако обаче я намирате за твърде скучна, винаги можете да добавите някакъв акцент (обувки, чанта или друг аксесоар) в ярък или неутрален цвят.

  • Противоположни цветове

 Противоположностите се привличат, но в нашия случай си контрастират. Така че, ако искате да направите на някой впечатление или да се откроите сред тълпата, заложете на противоположни цветове. Най-често срещаната комбинация е черно и бяло.

 Всеки един цвят идеално се съчетава и с трите негови противоположни.