Абонирай се

Чаршафи Тенсел

Публикувано от admin 20.12.2020 0 Коментар(а)

За модерните чаршафи Тенсел мнения на експерти сочат, че те превъзхождат по своите свойства всичко, познато ни до сега. Всъщност, използваният в наши дни за чаршафи Тенсел материал е синтетично произведен, но и колкото и екологичен.

 

 

Спално бельо от вискоза, модал и тенсел

 

Може би, много от вас се питат какво представляват съвременните чаршафи от Тенсел? Производството на Tencel влакна е нов етап в усъвършенстването на вискозната технология за производство на текстилни влакна и тъкани от дърво, изобретена през 1892 г. в Англия. В момента в световен мащаб се наблюдава голямо търсене на комплекти чаршафи Тенсел материя.

 

Нишките и тъканите, изработени от вискоза, бяха меки, дишащи, удобни, лесно абсорбиращи влагата и затова бързо спечелиха популярност и широко приложение в различни области. Вискозните тъкани обаче са по-малко издръжливи и се разтягат при намокряне, което дава силно свиване. Следователно вискозата не се препоръчва да се накисва.

 

След това работата по подобряване на процеса на производство на вискоза доведе до появата на нов материал, наречен модал. Модифицираните вискозни влакна са станаха  по-трайни, устойчиви на износване и екологични, тъй като са произведени без използване на агресивни и съдържащи хлор химически съединения от букова дървесина (по-рядко евкалипт или бор). Модал се използва широко в смесени тъкани, добавяйки им лекота, коприненост, практичност и комфорт.

 

 

Тенсел - какво е това?

 

Тенсел (лиоцел) е върхът на еволюцията на процеса на получаване на меки, удобни и достатъчно силни влакна. Тъканите от тенсел се произвеждат на базата на дървесна маса. За производството му се използват само евкалиптово дърво и безопасни органични разтворители. Освен това цялото производство е напълно екологичен процес. В момента сред най-популярните са чаршафи Тенсел Турция, чаршафи Тенсел Италия и други. У нас също се изработват дрехи и битов текстил от тази революционна тъкан. В нашия онлайн магазин stylezone.bg ще намерите оригинални и практични продукти от тенсел и то на достъпна цена.