Абонирай се

Външният вид на бизнес дамите

Публикувано от admin 02.11.2015 0 Коментар(а)

 Облеклото е изключително важно за всеки човек. То не е просто необходимост, а начин на представяне. А що се отнася за бизнес сферите и по-конкретно за деловата жена, тя трябва да спазва определен етикет.

 

 

 Бизнес дами, преподавателки, журналистки, държавни или офис сътрудници, независимо в коя сфера работи една жена, тя трябва да се стреми към безупречен и стилен външен вид. В сравнение с миналото, днес модерния бизнес етикет за дамите не е толкова взискателен, но въпреки това бизнес облеклото трябва да бъде по-сдържан, елегантно, обувките да бъдат предимно в класически вариант, аксесоарите не толкова фрапиращи, гримът по-естествен, прическата по-стилна. Като цяло външният вид не трябва да бъде провокиращ, а по-спретнат.

 

 

 В сравнение с близкото минало, където бизнес костюмите бяха предимно в мрачни и тъмни цветове, освежени единствено от бялата дамска риза, днес цветовата гама е доста обширна и бизнес жените могат да избират. Модните дизайнери допълват бизнес облеклото всеки сезон с актуални цветове. Така например този сезон е много актулно бордото, синьото, зеленото и кафявото. Но все пак за предпочитане са по-умерените тонове пред ярките.

 


 Всяка бизнес дама трябва да има някои задължителни дрехи в своя гардероб. Това са: дамски костюм от три части, който да може да комбинира с други базисни дрехи; елегантни обувки или ботуши, които да подхождат на повечето бизнес тоалети, каквито са класическите модели; както и стилна дамска чанта, която да събира нужните й вещи.

 


 Прекалената показност и претенциозност са в минус на стилната бизнес дама. Също така не са подходящи прозрачни дрехи, както и дрехи с големи щампи и ярки цветове. Не е добре и да злоупотребявате с дрехи в мъжки стил като черни костюми и тип мъжки ризи, както и обувки.  Жената трябва да бъде преди всичко жена и да умее да се облича с вкус и стил, което си е цяло изкуство. Затова ви съветваме да следвате модните блогъри и непрекъснато да се усъвършенствате!