Абонирай се

Анатомични обувки

Публикувано от admin 29.09.2015 0 Коментар(а)

Анатомични обувкиАнатомични обувки

Често подценяваме, колко е важна обувката за нашият комфорт, ежедневно настроение и здраве.  Купуваме обувки по-модните течения, купуваме обувки от маркови производители, купуваме обувки на изгодни цени, но все по рядко купуваме обувки по основната им функционалност, а именно да предпазват нашето ходило, да се чувстваме удобно в собствените си обувки и да ходим и тичаме лесно.

Много често се спекулира с обувките с анатомични характеристики, с ортопедичните обувки и с обувките с мемори пяна. Много недоказани производители обявяват свойте модели за здравословни и едва ли не с магически характеристики.

Анатомичните обувки трябва да запълнят вашите естествени празни на ходилото, но все пак да нямате усещане, че има силен натиск на меката част на ходилата.

Една от основните фукнции на анатомичните обувки е да не уморяват краката, дори и при много часово стоене на крак.

Хубаво е анатомичните обувки да са изработени и от антибактериален хастар, за да предпазва крака ви от алергии и неприятна миризма.

Важна е обувката да бъде еластична ( разбира се това е трудно при зимните модели) , което да гарантира максимална опора за свода на стъпалото, поддържайки го в правилна позиция при тичане и ходене.

 

Анатомичната обувка е задължителна на всички, които имат динамично ежедневие и държат да комфорна на обувката.

 

Все по често се срещат и модели, които освен своята анатомична особеност притежават и стелки с мемори пяна, което давата допълнително удоволствие и комфорт.

 

Вижте нашите предложения за дамски анатомични обувки тук: