Абонирай се

Актуални принтове и десени за пролет/лято 2016

Публикувано от admin 01.12.2015 0 Коментар(а)

  За тези от вас, които нетърпеливо чакат да разберат какво ще бъде модерно в близкото бъдеще, днес ще повдигнем леко завесата и ще направим частичен преглед на дамската мода по отношение на принтовете и десените, които ще бъдат водещи през горещия сезон на 2016 година.

 

 

 Ключовите тенденции включват принтове и геометрични форми, които се преплитат природата и ярки слогани. Някои световни дизайнери залагат на ултраженствени флорални мотиви и по този начин създават една по-изтънчена визия.

 

 

 Едни от водещите принтове ще бъдат основно органичните пигменти. Те са вдъхновени изцяло от живата природа, съчетани са с доза артисизъм и изглеждат нови и напълно съвършени.

 

 Десените са в материи в естествен цвят, а формите наподобяват листа на растения, съчетани с абстрактни художествени щрихи, наподобяващи земни минерални повърхности.

 

 

 Друга тенденция ще бъдат акварелните принтове, като тук дизайнерите са почерпили своето вдъхновение основно от работата на художниците. Тези принтове носят усещане за романтична експресивност.

 

 Ключови тук са цъфнали цветя, нарисувани в пастелни нюанси, както и принтове върху цялото облекло. И всичко това върху чисто бяла основа, което ги прави да изглеждат свежи и по този начин се подчертава целият ефект.

 

 

 И не на последно място са принтовете, наподобяващи чернова. Изглеждат така, сякаш са преминали през творчески процес, за да се покажат в коригирани или несъвършени слогани.

 

 Характерни за тях са: непълни изрази с изрязани до средата или прекъснати от други фрази; абстрактни изрази, написани на ръка чрез повтарящи се драскулки; както и надраскани мотиви заместващи думи.