Абонирай се

7 подходящи облекла за зимна бременност

Публикувано от admin 03.02.2019 0 Коментар(а)

Да създаваш живот е прекрасно усещане, но е свързано и с някои неудобства. Ето, зима е, навън е студено, а вие, скъпи бременни дами, нямате идея какво и как да облечете, за да ви е хем удобно, хем достатъчно топло, без да ви е горещо.

В това ръководство ще ви разкажем за няколко вида зимни дрехи за бременни , които са разумен избор през зимата. Огледайте гардероба си и вижте какво от тях сте пропуснали.

1. Тънки блузи.

Да се обличате на тънки катове е винаги добра идея за зимата. Така или иначе хормоните ви играят номера и сигурно ви е ту горещо, ту студено, без значение къде се намирате. Ето защо е добре винаги да сте подготвени да съблечете или облечете още нещичко. Заредете се с няколко тънки блузки, които да носите под пуловерите. Нека са еластични, за да можете да ги носите през цялата зима и дори през пролетта.

2. Почно.

Опитните майки казват, че това е дрехата-мечта – голямо одеяло, с което можеш да се завиеш на публично място. Хем топли, хем не стяга, хем поприкрива големия корем.

3. Жилетка.

Вместо пуловер, можете да носите жилетка. Предимството ѝ е в това, че не се налага да я събличате изцяло, ако ви е малко по-топло, но не чак толкова горещо, че да останете по тънка блузка. Можете да я носите и през пролетта. Можете да я носите и разкопчана, когато коремът ви стане твърде голям.

5. Блейзер.

На майките, които държат на елегантния стил, предлагаме да се снабдят с блейзер. Както и жилетката, и той може да се носи разкопчан, когато ви стане топло или коремът ви порасне. Блейзерът обаче има изумителната способност да превръща в изискан всеки тоалет, без значение дали ще го съчетаете с дънки или рокля.

4. Панталон.

Знаем, че дънките са царя на гардероба, но за зимата е добре да инвестирате в сладурски панталони за бременни. При всяко положение зимният панталон топли повече от дънките и е далеч по-мек и приятен на допир. Може да е с регулираща се талия или просто достатъчно плитък, за да не притиска корема ви. Задължително е да има еластичност, за да ви става дълго време и да ви е удобно. Но го сменете веднага, ако започне да ви стяга. В противен случай може да застрашите развитието на бебето.

6. Еластични дънки.

Така нареченият джегингс е много удобен дънков панталон, който е еластичен, мек и подходящ за ежедневно облекло. Ще можете да го носите дълго време, защото ще се разтяга, докато вие растете. А ще можете да го използвате и след раждането. И тук обаче важи правилото: ако започне да ви стяга по корема или краката, го оставете и си вземете по-голям размер.

7. Клин.

Клинът е възможно най-мекият и удобен вариант за краката и корема ви. Все пак се погрижете команът му да минава под или над корема ви, а не през средата му. Изберете го достатъчно плътен, за да ви топли в студените зимни дни.

Имайте предвид, че ще носите всички тези зимни дрехи за бременни само един сезон. След година те вероятно няма да ви стават. За да облекчите бюджета си, можете да си купите много по-евтини, но качествени дрехи втора употреба. В магазин contour.bg има специална секция маркови дрехи за бременни.