Абонирай се

4 вида спално бельо за лятото

Публикувано от admin 20.06.2018 0 Коментар(а)

Не подценявайте горещото лято. То също има своите специфики и изисква от домакинствата да се грижат за комфорта на всички в семейството за здравословен и прохладен сън. Естествената материя остава класика и за лятото, защото тя провежда топлообмена от външната среда до спящото тяло по най-безопасен и здравословен начин. Ето 4 добри опции за памучно спано бельо за лятото, в неговите разновидности. 

 

Ленено спално бельо - отлично за хора, които лесно прегряват, защото е супер абсорбираща тъкан и регулира телесната топлина. В допълнение, ленените завивки са  добър избор за страдащи от алергии, тъй като са естествено хипоалергични, антистатични и устойчиви на акари. Макар че има малко по-грубо усещане при допир, ленената материя има своите предимства.

 

Копринено спално бельо отличен и луксозен избор за чаршафи и завивки, които се отнасят спрямо летните температури по следния начин. Поради това, че тъканта е с много ниска плътност и е много лека, и ефирна, то тя има добри изолационни свойства. Това я прави подходящ десен при променливата лятна температура – късно вечер насъбрана горещина и прохладното утро. 

 

Памук перкал – материя подходяща за лятото заради своята: гладкост и средна плътност, мекота и нежен ефект за кожата. Памукът е за традиционалистите и като цяло е по-тежък от коприната и лена, така че е подходящ  за хора, които са свикнали на по-тежка материя, но със също толкова добра абсорбация. Ако летните нощи не са от най-горещите, перкалът е добър избор за прохлада и освежаване за тялото по време на сън.

 

Египетски памуктова определено е луксозно и екзотично решение с дългосрочен резултат. Отгледан по поречието на река Нил, този памук  е супер мек, издържлив и устойчив на стрес, както и на силни температурни влияния. Макар и малко по-скъп той е дълготрайна инвестиция, просто защото естествено устойчив на избелване.

 

Лятото е тук! Така че, вие избирате.