Абонирай се

4 правила в избор на вратовръзка за мъжки костюм

Публикувано от gabi 29.01.2021 0 Коментар(а)

Ако сферата на дейност ви задължава да се обличате официално в ежедневието, тогава въпросът, как да изберете вратовръзка за риза и костюм възниква доста често. Не става въпрос само за цвят.

 

Днес на пазара има много опции за модни ризи, костюми и видове вратовръзки с различен дизайн и модел.

 

В съчетания по цвят

 

Постоянното използване на класически комплект - тъмен костюм, вратовръзка с няколко нюанса по-светли и бяла риза е безинтересно и скучно. Въпреки, че в много случаи това е решението. За да сведете до минимум временните загуби и дори да премахнете главоболието, първоначално трябва да се стремите да изберете правилно вратовръзката. Например, има традиционна последователност - костюм - риза - вратовръзка.

 

Приоритети

 

Обикновено в гардероба има няколко вида костюми с различни цветове, а ризи и вратовръзки, като по-бюджетни варианти за дрехи, постепенно се купуват и носят последователно. Освен това сакото може да бъде свалено по всяко време или напълно заменено с блейзър или пуловер (ако е подходящо). Накратко заключаваме, че правилният избор на вратовръзка за риза има приоритет, пред мъжкия костюм.

 

Избор на цвят

 

Морска, кафява и тъмнозелена вратовръзка изглежда страхотно със синя риза. Подобен, но по-тъмен цвят със сини нюанси - люляк или лилаво - е идеален за розова риза. Какви вратовръзки да изберете за ризи с тъмен цвят? Класически пример е вратовръзка в цвят бордо, която работи добре със синя риза.

 

Как да изберем вратовръзка за костюм по цвят

 

За решаване на проблемите с избора на вратовръзка ще помогне официалният цвят на костюма - тъмен и плътен. Колкото и банално да звучи, за повечето мъже са подходящи - черни, сиви, тъмносини и (по-рядко) кафяви. В този случай ще е много по-лесно да изберете риза за костюм. Същото важи и за вратовръзката. Повечето комбинации ще изглеждат добре. Основното е, че вратовръзката е малко по-лека. За почитателите на екстравагантни костюми - червени, жълти - ще трябва да експериментират.

 

Бъдете внимателни с шарките

 

Модерното облекло се различава не само в различни цветове, но и в добавянето на най-невероятните шарки и текстури. Такива могат да са диаманти, ивици, кръгове и др. Умереното използване на такива елементи в бизнес стил е напълно приемливо. Почти всичко може да се използва в неформална обстановка. За да не изглеждате като шут, помислете за няколко прости насоки.

 

Модели на вратовръзки

 

Първо - не използвайте абсолютно еднакви или различни модели.

Второ - изберете цвета на шарката на вратовръзката близка с тона на ризата.

Трето . текстурите на вратовръзката и ризата трябва да са различни по размер.

Четвърто - риза с шарки е добро допълнение към обикновена вратовръзка и обратно.

Пето - ако избирате между контрастен модел на вратовръзка или риза - първият вариант е за предпочитане.

Пример за успешна комбинация е едноцветен тъмен мъжки костюм (син или сив), съчетан с риза в светло райе (синьо и бяло) и вратовръзка с широки ивици (тъмно синьо и червено).

Успех в съчетанията!